Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Real ostao bez četvorice – nema veze: Bitno da se vratio Kampaco, i što su tu i dalje Ćaćo, Ljulj i Rudi

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 15:12

Vensan Poarje veruje da će Real Madrid ponovo imati dobru sezonu

Sezona lova na Real Madrid i titulu prvaka Evrope uskoro će biti otvorena. Evroligaši su manje-više kompletirali sastave, a Kraljevski klub jedan je od onih koji su napravili nekoliko korekcija. Ostali su bez četvorice igrača i potpisali samo jednoga – Fakunda Kampaca.

Argentinac se vratio u Vizink centar, kroz izlazna vrata prošli su Adam Hanga – krenuo u suprotnom smeru, skrasio se na Malom Kalemegdanu – Entoni Rendolf, Najdžel Vilijams Gos i Petr Korneli. Zabrinutosti nema kod Vensana Poarjea, jer zna koliko Fakundo Kampaco donosi na terenu, a tu su i dalje rođeni pobednici Serhio Ćaćo Rodriges, Serhio Ljulj i Rudi Fernandes.

Izabrane vesti

Minimalno vremena proveo je Vensan Poarje zajedno sa Fakundom Kampacom pre no što je argentinski plejmejker otišao u Denver Nagetse, no tih nekoliko nedelja i pripremni period pred početak nove sezone bili su mu dovoljni da potvrdi mišljenje.

“On je sjajan igrač, oduvek je to bio. Pokazao je to u NBA ligi, takođe i u Crvenoj zvezdi. Sada je u Real Madridu i pošto je ovde bio godinama, zna sve. Poznat nam je način na koji igra, koliko je talentovan, šta sve može. Od velike je pomoći za tim, sa njim ćemo biti konkurentniji”, rekao je Vensan Poarje za Eurohoops i dodao:

“Ostali smo bez četvorice između dve sezone, ali smo dobili Kampaca. Mislim da je dobar dodatak na ovu ekipu. U sezoni svašta može da se desi, ali se ničega ne plašim, videćemo ko je najbolji tim u Evroligi”.

Francuski centar veruje da će Real Madrid ponovo imati dobru sezonu, uprkos tome što je više igrača otišlo iz kluba, nego što je došlo. Zašto Blankosi ponovo ne bi osvojili Evroligu? Kvalitet imaju…

“Ne plašimo se da će ova sezona biti gora od prethodne. Prošle godine smo imali veoma dobar tim, pobednički, ali sa tri do četiri igrača manje u ekipi. Osvojili smo Evroligu bez dva ili tri igrača. Za stabilnost tima je dobro kada zadržite igrače”.

Posebno ga raduje što su deo svlačionice trojica španskih musketara, igrači koji su okrenuli situaciju u korist Kraljevskog kluba u seriji protiv Partizan Mozzart Beta, te kasnije na Fajnal-foru Evrolige bili među najzalsužnijima za podizanje trofeja u Kaunasu.

“Serhio i Rudi su iskusni, dugo su u Real Madridu. Oni znaju kako se pobeđuje u velikim utakmicama, daju timu pobednički mentalitet. To je najvažnije, oni su šrafovi tima. Jako je važno da zadržite takve igrač”, završio je Vensan Poarje.



tagovi

EvroligaVensan PoarijeFakundo KampacoRudi FernandezSerhio RodrigezSerhio LjuljKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara