Serhio Ljulj (©Starsport)
Serhio Ljulj (©Starsport)

Real pravi kad je najbitnije, Makabi se izgleda prevario

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 23:27

Tim iz Tel Aviva pobedom u poslednjem kolu Evrolige izabrao Real u četvrtfinalu, izgleda da će zažaliti

Muči se Real u poslednje vreme, prošao je kroz težak period. Dao je voljno Treju Tompkinsu i Tomi Ertelu, španski mediji redovno smenjuju Pabla Lasa, ali to je Kraljevski klub. Pravi kad je napotrebnije. Savladali su Blankosi Makabi prilično rutinski na startu plej-ofa Evrolige i pokazali da se bude - 84:74.

Fabijan Kozer je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, ispratio ga je Geršon Jabusele sa pet manje. Dvocifreni i Rudi Fernandez sa 12 poena, kao i osporavani Najdžel Vilijams Gos, koji je odigrao odlično i bio na dve asistencije od dabl-dabla (11p). Isti učinak kao bivši igrač Partizana imao je i Adam Hanga.

Izabrane vesti

Otvorio je Real meč serijom 13:6, ali je Makabi prišao na tri poena zaostatka. Uspeo je domaćin da ostane u prednosti i na prvi odmor otišao sa +6. Novom serijom sredinom drugog perioda gosti stižu do izjednačenja (34:34). Tada se pokazala prava snaga Madriđana. Odgovorili su serijom 11:1 i stekli lepu prednost pred veliki odmor.

Nije bilo gotovo, trudili su se gosti, prišli na pet poena minusa, ali je onda Kozer sa pet vezanih poena odbio nalet Ponosa Izraela. Poslednji pokušaj Makabi je imao na ulasku u 38. minutu, posle poena Sorkina je ponovo vratio deficit na pet poena, ali je usledila serija 8:0 u režiji Vilijams Gosa i Jabusela kojom je otklonjena i poslednja sumnja o pitanju pobednika.

U Makabiju najbolji Skoti Vilbekin sa 20 poena, ali njegova odlična partija nije bila dovoljana. Ispratili su ga Roman Sorkin sa 12, Džejms Naneli sa 11 i Džejlen Rejnolds sa 10 poena.

Izabrao je tim iz Tel Aviva pobedom nad Fenerbahčeom u poslednjem meču ligaškog dela da igra sa Realom u četvrtfinalu. Nije hteo da kalkuliše, odigrao je do kraja sa četom Aleksandra Đorđevića i slavio. Tako je Efesu prepustio Olimpiju Milano, a prvak Evrope je već na startu serije sa Manekenima došao do brejka.

EVROLIGA - PLEJ-OF

Utorak

Olimpija Milano - Anadolu Efes 48:64 /0:1 u seriji/

/Meli 10 - Micić 16/

Barselona - Bajern 77:67 /1:0 u seriji/

/Dejvis 19 - Lučić 20/

Sreda

Olimpijakos - Monako 71:54 /1:0 u seriji/

/Printezis, Mekisik 12 - Džejms, Hol 10/

Real Madrid - Makabi Tel Aviv 84:74 /1:0 u seriji/

/Kozer 20 - Vilbekin 20/

NAPOMENA: Na fajnal for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK Real MadridKK Makabi Tel AvivFabijen KozerNajdžel Vilijams GosSkoti VilbekinGeršon Jabusele

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara