Džef Tejlor i Pjerija Henri (©MN Press; ©Shutterstock)
Džef Tejlor i Pjerija Henri (©MN Press; ©Shutterstock)

Real se posle sedam godina rastao sa Džefom Tejlorom, ponovo razmišlja o Henriju, ali Fener pravi problem

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 18:30

Bivši švedski reprezentativac napustio Madrid, dok senegalski neće nastaviti karijeru u Fenerbahčeu

Povratnik na tron Španije krenuo je sa pravljenjem rostera za predstojeću sezonu. Prva promena je odlazak Džeferija Tejlora koji redove madridskog Reala napušta posle sedam godina. U isto vreme španski mediji prenose da je osvajač titule u ACB ligi zainteresovan za Pjeriju Henrija koji posle jedne sezone napušta Fenerbahče.

Krilni košarkaš rođen u Švedskoj upisao je 463 nastupa za Kraljevski klub i osvojio 13 trofeja. Po jednom Evroligu i Interkontinentalni kup, četiri titule u ACB ligi, tri Kupa kralja i četiri Superkupa Španije. Drugi je stranac sa najviše nastupa u istoriji Blankosa.

Izabrane vesti

Rođen je u Norkopingu, gde je njegov otac Džefri Tejlor igrao posle kratkih epizoda u NBA ligi (Hjuston i Detroit). Bio je član omladinskog pogona Norkoping Dolfinsa, pre nego što se 2006. godine preselio u SAD.

Srednju školu proveo je u Hobsu, gde je kao senior beležio 30 poena po utakmici i privukao pažnju najvećih koledž programa. Završio je u Vanderbiltu, da bi posle četiri godine izašao na NBA draft. Izabrali su ga Šarlot Bobketsi kao prvog pika druge runde (31) i proveo je tri godine u najjačoj ligi sveta.

Pokušao je kroz Ostin Sparse i Razvojnu ligu da se izbori za novi angažman, ali je 2015. godine prihvatio ponudu madridskog Reala i vratio se na Stari kontinent. Ostavio je dubok trag u velikanu iz španske prestonice.

"Real Madrid želi da pokaže zahvalnost i privrženost Džeferiju Tejloru zbog njegovog uzornog ponašanja, posvećenosti i profesionalizmu koji je pokazao tokom perioda u kojem je nosi naš dres", stoji u saopštenju Kraljevskog kluba.

Real uveliko radi i na pojačanjima. Prema poslednjim informacijama španske Marke ponovo je zainteresovan za Pjeriju Henrija. Bivši košarkaš Baskonije je napustio Istanbul, a Kraljevski klub bi da ga vidi u svojim redovima.

Interesovanje je postojalo i ranije, ali je problem bio u činjenici da je igrao u Vitoriji, te su Baski imali pravo na njegove usluge. Ta prepreka i dalje postoji, pošto sad Fenerbahče polaže prava na njegove usluge u Evropi. Dobio je dozvolu da se pridruži kampu Vašington Vizardsa i pokuša da se izbori za NBA ugovor.

Eventualni dolazak Henrija ne bi ugrozio već ugovoren povratak Serhija Rodrigeza. Očekuje se da Ćaćo potpiše jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Henri je u sezoni za nama beležio 7,9 poena, 4,2 asistencije i 3,4 skoka (prosečan indeks 9,6). Nije u potpunosti opravdao očekivanja, ali je jasno da je reč o vrhunskom plejmejkeru.


tagovi

KK Real MadridKK FenerbahčeBaskonijaKošarkaški transferiDžef TejlorPjerija HenriNajdžel Vilijams Gos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara