Najdžel Vilijams Gos i Ostin Holins (Foto: MN Press)
Najdžel Vilijams Gos i Ostin Holins (Foto: MN Press)

Real se sprema za remont: Traže se četiri nova igrača, Brazilac umesto Vilijams Gosa

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 07:16

Nezadovoljni prikazanim u tekućoj sezoni Madriđani već krenuli da planiraju narednu

Igra madridski Real sa puno oscilacija ove sezone. Sjajno je krenuo, ali u poslednje vreme se ozbiljno muči. Tek minulog vikenda prekinuo je niz od pet poraza kod kuće (savladao Fuenlabradu 92:77). U padu je i u Evroligi, pa se samo zahvaljujući dobrim rezultatima iz prvog dela takmičarske godine drži u vrhu. Pisali su španski mediji da je ugrožena i sudbina Pabla Lasa na klupi, ali dok novih informacija o njegovom statusu nema, Kraljevski klub počeo je da radi na sastavljanju rostera za narednu sezonu. Spremaju se u glavnom gradu Španije velike promene.

Najdžel Vilijams Gos je stigao minulog leta iz Lokomotive Kubanj, potpisao dvogodišnji ugovor, ali izgleda nije opravdao očekivanja. Prosečno je u Evroligi beležio šest poena, uz 2,4 asistencije i 2,3 skoka, dok je u ACB na proseku od 7,2 poena i dva završna dodavanja. Španski Ensestando prenosi da će se sa Amerikancem pregovarati o prekidu saradnje već narednog leta.

Izabrane vesti

Žele u Madridu dva nova plejmejkera i već se bacio u potragu kako bi na vreme završio sve željene poslove i preduhitrio konkurenciju. Velike želje kluba su bivši igrač Fenerbahčea Bred Vonamejkera, ali i bivši igrač Blankosa Fakundo Kampaco. Ipak, Amerikanac navodno želi da ostane u NBA i neće uzimati ponude iz Evrope u razmatranje. Slična stvar je i sa Argentincem, koji je sredinom minule sezone napustio Vizink centar i potpisao za Denver Nagetse.

U vrhu liste želja je i Šejn Larkin. Pisalo se već o interesovanju Reala za usluge iskusnog plejmejkera kojem ugovor sa Anadolu Efesom ističe po okončanju sezone. Klub iz Istanbula će pokušati da ga zadrži, a problem za Madriđane je i njegova plata. Sa španskim porezima godišnje bi mogao da košta klub 5.000.000 evra, što Blankosi nisu spremni da plate.

Raul Neto (Foto: AFP)Raul Neto (Foto: AFP)

Zato se prema pisanju Ensestanda kao opcija nameće 30-godišnji bek Vašington Vizardsa Raulzinjo Neto. Igra Brazilac redovno ove sezone, provodio po 20 minuta na parketu i beleži oko osam poena i tri asistencije po nastupu. Ima ozbiljno iskustvo u NBA gde je ranije igrao i za Jutu i Filadelfiju, a za Real je posebno važno što se već okušao i na ACB ligi. Tri godine je proveo u Gipuskoi i sezonu u dresu Mursije.

U glavnom gradu SAD zarađuje 1.900.000 dolara po sezoni, što bi mogao da dobije i na Starom kontinentu. Svakako i od Reala. Čini se kao realna opcija, ali ostaje da se vidi kakve su ambicije brazilskog reprezentativca, tačnije da li poput Vonamejkera i Kampaca ima želju da se bori za novi ugovor u NBA. Madriđanima je izuzetno bitno i što poseduje italijanski pasoš, te ne bi zauzimao mesto stranca u Endesi.

Plan Reala je da se dodatno ojača spoljna linija, pa pored dvojice plejmejkera navodno želi i jednog klasičnog beka. Nije ni to sve, pošto u klubu planiraju da dovedu i jednu "četvorku". Zadovoljni su Geršonom Jabuseleom, ali žele i jednog krilnog igrača koji bi mogao da nadomesti njegove nedostatke. Dakle, traži se pre svega kvalitetan defanzivac, koji bi mogao da pomogne na skoku.

Trej Tompkins tako postaje višak, a što je još važnije otvara mesto za angažovanje novog američkog košarkaša. Jasno je i da će uz njega i Vilijams Gosa još nekoliko igrača napustiti klub. To ne bi trebalo da budu Serhio Ljulj i Rudi Fernandez, sa kojima se prema pisanju Marke pregovara oko produžetka saradnje.


tagovi

KK Real MadridNajdžel Vilijams GosTrej TompkinsFakundo KampacoBredli VonamejkerŠejn LarkinNeto

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara