Šabaz Nejpir i Nikola Mirotić (©Star Sport, ©MN Press)
Šabaz Nejpir i Nikola Mirotić (©Star Sport, ©MN Press)

Reč struke na Čizmi: Mirotić učinio Armanijevu sezonu jako teškom, Nejpirov povratak nije presudan

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 13:49

“Mirotić je igrao jako dobro u Barseloni, ali to nikada nije bila njegova Barselona. On nije franšizni igrač i nije podigao Armanijev kvalitet“, kaže Marko Krespi

Ogromnu prašinu letos digao je prelazak Nikole Mirotića u milansku Olimpiju, pošto je cela Evropa iščekivala njegov potpis za Partizan Mozzart Bet. Ipak, transfer asa rodom iz Podgorice u Grad mode nije zasad doneo mnogo toga, jer se Manekeni muče u Evroligi i domaćem prvenstvu.

Zbog toga je trener Marko Krespi, danas direktor mlađih selekcija Trenta, bio kritički nastrojen prema odluci da se angažuje Mirotić. On smatra da taj potpis nije dao potreban rezultat.

Izabrane vesti

“Krenimo od letos. Olimpija je osvojila italijansko prvenstvo i tada se verovalo da postoji razlog za optimizam u Evroligi, da se dođe bar do četvrtfinala. Tada dolazi Mirotić, pa je Olimpija odjednom kandidat za Fajnal for? Velika greška. Mirotić je veliki talenat, ali nije igrač koga u savremenoj košarci znaš gde da staviš u odbrani i napadu“, rekao je Krespi za podkast Area 52.

Prema njegovom mišljenju, dovođenje Mirotića stvorilo je problem i u smislu toga ko je lider ekipe.

“Mirotić je igrao jako dobro u Barseloni, ali to nikada nije bila njegova Barselona. On nije franšizni igrač i nije podigao Armanijev kvalitet. Gledajući sa strane, evidentno je da Mirotić nije voljen, niti prenosi taj osećaj među saigračima. Empatija nije nešto što se iskazuje, ali u poslednja četiri meseca nismo videli ništa nalik tome“.

Krespi ističe da uključivanje Nikole Mirotića u sastav zahteva adaptaciju celog tima na njega. Toliko da, u Mirotićevom odsustvu, ekipa mora da traži novi balans.

“Mirotić je učinio Armanijevu sezonu jako teškom, što je paradoksalno. Poslednjih nekoliko utakmica su pokazale da Olimpija igra košarku sa više identiteta i igrači su više uključeni u sve što se dešava. Melijevo emotivno prisustvo u Mirotićevom odsustvu je potpuno drugačije, to moram da istaknem“.

Iako veruje da dovođenje Šabaza Nejpira neće da napravi ogromnu razliku, nekadašnji selektor ženske reprezentacije Italije smatra da ekipa sada ima sve što je potrebno da igra zabavnu košarku.

“Da li je Nejpirov dolazak prelomna tačka sezone? Komplikovano je reći, jer su Olimpijina krila prosečna, nisu među boljim u Evroligi. Ali, ako igrači budu osetili zadovoljstvo igranja, možemo ponovo da vidimo zabavnu košarku Olimpije“.



tagovi

marko krespiNikola MirotićŠabaz NejpirOlimpija MilanoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara