Reding: U boljoj sam formi nego što sam očekivao, Lučić i Mačvan me pripremili za Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.11.19. | 16:52

„Zahvaljujem se navijačima na porukama podrške koje dobija otkako sam potpisao za ovaj klub. Svi su me ohrabrili. Doduše, bilo je i nekih komenatara i onih koji su mi rekli da ne dolazim. Hvala svima koji su mi poželeli dobrodošlicu i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja", rekao je novi košarkaš crno-belih

Poslednje pojačanje Partizana ove sezone je Redži Reding. Crno-beli su tražili igrača koji može da igra na pozicijama dva i tri još od letos i konačno su ga stigli. U međuvremenu je bio završen Džejms Bel, ali nije prošao lekarske preglede.

Redži Reding zato jeste i već je odradio prve treninge sa crno-belima. Osetio je atmosferu, imao razgovor sa kapitenom Novicom Veličkovićem i polako ulazi u štos.

Izabrane vesti

Sam kaže da je u boljoj formi nego što je mislio, dok Andrea Trinkijeri ističe da će Redingu biti potrebno malo vremena da dostigne formu kakvu želi.

Prvi utisci su pozitivni...
"Očekujem da provedem dobar period ovde. Navijači su odlični, a klubu za sada dobro ide. Imaju dobru sezonu i nadam se da ću na svaki način doprineti da završe uspešno sezonu. U boljoj sam formi nego što sam očekivao. Došao sam iz Filadelije i cilj mi je da budem u što boljem stanju. Uspešno sam sinoć trenirao sa ekipom, a trener očekuje od mene da klubu doprinesem iskustvom", rekao je Reding sa zvanični Jutjub kanal Partizana.

Nije došao nepripremljen među crno-bele.
"Igrao sam protiv Partizana. Imam stare saigrače koji su mi pričali o klubu i gradu. To su Lučić i Mačvan. Dobri su momci, dosta smo pričali i lepo su me pripremili“, ističe Reding.

Naravno, kada god neki novi igrač dođe jedna od tema su navijači i atmosfera koja se pravi na utakmicama Partizana.
"Sećam se navijača od prošle godine. Znam da navijači vole Partizan, da podržavaju klub. Zahvaljujem se navijačima na porukama podrške koje dobija otkako sam potpisao za ovaj klub. Svi su me ohrabrili. Doduše, bilo je i nekih komenatara i onih koji su mi rekli da ne dolazim. Hvala svima koji su mi poželeli dobrodošlicu i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja",  rekao je Reding.

Jedno je sigurno, Redingu ne manjka iskustva.
"Trener očekuje da doprinesem timu iskustvom. U ekipi ima dosta mladih i nekoliko iskusnijih igrača. Ovo je moja deseta sezona kako igram u Evropi. Tako da sam sam iskusan. Nadam se da će i igrači i navijači ceniti moje iskustvo i da ću doprineti klubu".

Otkako je Reding stigao pojavili su se i neki njegovi bivši saigrači kao što je to Milan Mačvan koji je poručio da se radi o dobrom momku i da će biti pojačanje za crno-bele.

Zna ga i Trinkijeri koji je - dok je dugo vodio Brose - često igrao protiv Redinga.
"Mislim da sam protiv Redžija igrao jedno pet finala. Četiri ili pet. Meni je jako važno šta kažu Milan i Luča jer su to igrači koji ne igraju za Partizan trenutno, ali će uvek biti igrači Partizana. I kada neko tako kaže za drugog igrača to znači da smo na pravom putu. Videćemo šta može da nam može dati na terenu. Nije u ritmu, nije u nekoj formi, ali polako. Ali imamo utakmice u kojima možemo da mu pružimo neke minute u kojima može da se uigra", rekao je Trinkijeri.

Prvu narednu utakmicu Partizan igra u nedelju protiv Krke i biće to možda šansa da Reding upiše prve minute.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara