Trener Spartaka Vladimir Đokić (©ABA 2 LIGA - Lovćen)
Trener Spartaka Vladimir Đokić (©ABA 2 LIGA - Lovćen)

Regionalna košarka u Subotici: Spartak sa velikim ambicijama organizuje ABA 2 "balon"

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 09:25

Klub iz Bačke u prvom kolu dočekuje Helios

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Nakon velikog uspeha u prošlogodišnjem izdanju Košarkaške lige Srbije u kojoj su zauzeli drugo mesto, kao i dobrih partija u Superligi, košarkaši Spartaka definitvno su zaslužni za to što je košarka ponovo postala glavna sportska tema u gradu. U novoj, za njih istorijskoj sezoni takmičiće se na tri fronta. Uz domaće prventsvo i Kup Radivoja Koraća, po prvi put će nastupati u regionalnoj ABA 2 ligi .

Izabrane vesti

Ekipa je prošla kroz dosta promena, i u novu sezonu ulazi sa drugačijim ali respektabilnim rosterom za koji se sa sigurnošću može reći da je uz Zlatibor najbolji u KLS-u, te s toga ne čudi da su upravo ove ekipe prvi favoriti za osvajanje prvenstva. Otišli su Pi Džej Hardi, Aleksa Jugović, Vanja Gazibegović, penzionisao se Predrag Prlja koji je postao novi sportski direktor, međutim u klub su stigla pojačanja od kojih se mnogo očekuje i u kojima su uprava kluba i sportski sektor prepoznali potencijalne nosioce igre: Dušan Kutlešić, Marko Tejić, Aleksandar Cvetković, Aleksa Ilić i Slaven Čupković. Veliki kadrovski plus za Spartak je i produžetak saradnje sa Andrijom Bojićem i Milošem Milisavljevićem.

O svojim očekivanjima i ambicijama pred novu sezonu kao i o analizi pripremnog perioda na pres konferenciji govorili su šef struke Vladimir Đokić kao i novi kapiten ekipe Filip Barna.

"Sa pripremama smo počeli već 24. jula. Bazični deo smo obavili na Divčibarama, gde smo imali odlične uslove za rad. Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica sa domaćim i inostranim ekipama, zadovoljni smo formom, obzirom da nas već na startu očekuju izuzetno bitne utakmice u okviru ABA 2 lige protiv slovenačkog Heliosa, prošlosezonskog finaliste takmičenja i nikšićke Sutjeske. Naše ambicije su najviše, nemamo rezultatski imperativ, ali se ne plašimo izazova. Trudićemo sa da igramo savremenu košarku, kako bi publika mogla da uživa", poručio je Vladimir Đokić, te se nadovezao na temu organizacije turnira Aba 2 lige:

"Moram da naglasim da je upornost, želja i volja predsednika Jaramazovića doprinela da Subotica ponovo postane grad košarke i ponosan sam na činjenicu da smo dobili domaćinstvo prvog balona Aba 2 lige kao novajlije što je velika čast za naš klub i grad. Za nas je to velika obaveza i privilegija kojoj pristupamo sa željom da se pokažemo što bolje. Napravili smo vrlo respektabilan tim, momci su željni dokazivanja i siguran sam da će svojim igrama pokazati da se ovde dešava jedna nova zdrava košarkaška priča".

Novi kapiten Filip Barna smatra da o funkciji lidera ekipe može dosta da nauči od njegovog prethodnika Predraga Prlje.

"Kapitenska traka je velika privilegija i odgovornost, treba da svi budemo kao jedno i da stremimo najvišim ciljevima, konkretno plasmanu u ABA 1 ligu".

Sam turnir odigraće se od 9. do 13. oktobra u Hali sportova Dudova šuma. Na njemu će učestvovati 14 ekipa iz regiona. Subotičane u prvom kolu čeka Helios, u utorak od 18 časova, dok će dva dana kasnije u istom terminu protivnik biti Sutjeska.

Piše: Oliver NAGEL

ABA 2 LIGA - 1. kolo

Ponedeljak:

15.00: Borac Banjaluka - Šibenka

18.00: Vojvodina - Široki

21.00: TFT Mozzart Skoplje - Zlatibor

Utorak:

15.00: Podgorica - Sutjeska

18.00: Spartak Subotica - Helios

21.00: MZT Skoplje - Cedevita Junior

Sreda:

15.00: Šentjur - Pelister


tagovi

KK Spartak SuboticaVladimir ĐokićABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara