Kevin Durent i Janis Adetokunbo (©AFP)
Kevin Durent i Janis Adetokunbo (©AFP)

Revolveraški obračun u Viskonsinu: Adetokunbo – Durent 49:42 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.05.21. | 00:25

Milvoki pobedio Bruklin sa 117:114 uz fantastične partije dvojice superstarova. Grčki as odigrao najbolji meč sezone

Fenomenalan meč u Milvokiju, dvojica asova raspucani, najava paklenog plej-ofa koji će uskoro da krene u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Baksi su pobedili Netse sa 117:114, a meč su obeležila dvojica superstarova, Janis Adetokunbo i Kevin Durent.

Grčki as, prošlogodišnji MVP sezone, odigrao je verovatno najbolji meč ove godine. Postigao je fantastičnih 49 poena, pa je tim iz Viskonsina sada zapretio ekipi iz Njujorka i Filladelfiji koji se bore za čelnu poziciju u Istočnoj konferenciji.

Izabrane vesti

Janis je na parketu proveo skoro 36 minuta. Uzeo je čak 36 šuteva, pogodio je 21 put, a za tri poena je bio veoma uspešan – 50 odsto (4/8). Imao je i osam skokova i četiri asistencije. S druge strane, Durent je takođe bio fantastičan. Za 40 minuta je ubacio 42 poena, uz šut iz igre slabiji od Janisa, nešto manje od 50 odsto – 16/33. Za tri poena sjajno krilo je imalo fenomenalan učinak. Pogodio je sedam šuteva iz 13 pokušaja. Imao je čak 10 skokova i dve asistencije.

18.30: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Igokea (4,40)

Nekadašnji košarkaš Oklahome i Golden Stejta sa kojima je dva puta bio šampion, imao je i ove sezone dosta problema s povredama, ali sada je najavio da će tek da eksplodira u plej-ofu gde je Bruklin jedan od najozbiljnijih kandidata za šampionski prsten.

Veći deo prvog poluvremena četa Stiva Neša je vodila. Domaćini su dodali gas u finišu druge četvrtine, kada su preokrenuli rezultat. U nastavku, Baksi su imali konstantno vođstvo od tri do osam poena razlike. Netsi su na krilima raspoloženog Durenta uspeli da se vrate u igru, izjednače na 96:96 na startu poslednjeg perioda igre, ali brzo su Janis i Kris Mildton uspeli da odbiju napad Netsa. U finišu, Bruklin je smanjio na 110:107 trojkom Durenta, ali su Adetokunbo i Midlton sačuvali prednost Baksima koji su trenutno treći na Istoku.

Osim fantastičnog Adetokunba, Midlton je bio sjajan sa 26 poena, 11 skokova i šest asistencija. Džru Holidej je ubaci 18, a Brin Forbs 12 poena. Njih četvorica su bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom u redovima Milvokija.

Kod gostiju osim Durenta, Kajri Irving je bio solidan sa 20 poena (šut iz igre 8/21), Lendri Šamet je ubacio 17, Blejk Grifin 11, a Deandre Džordan 10. I dalje u timu nema povređenog asa Džejmsa Hardena.

Podsetimo, plasman u plej-of već su obezbedili Juta Džez i Finiks Sans na Zapadu i Fildalelfija Seventisiksersi i Bruklin Netsi na Istoku NBA lige.


tagovi

NBA ligaBruklin NetsMilvoki BaksKevin DurantJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara