Zakari Risašer (©AFP)
Zakari Risašer (©AFP)

Risaše najbolji mladi igrač Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.04.24. | 15:34

Krilo francuskog Burga dodatno ojačalo kandidaturu za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu

Polako ulazimo u deo sezone kada se dele individulna priznanja u klupskoj košarci, a „led je slomilo“ krilo francuskog Burga, Zakari Risaše koji je proglašen za najboljeg mladog igrača Evrokupa za sezonu 2023/24.

Najperspektivniji igrač finaliste ovogodišnjeg izdanja drugorangiranog evropskog takmičenja je prosečno u aktuelnoj takmičarskoj godini beležio 11,7 poena i 3,4 skoka za 24 minuta provedena na parketu. Bio je najbolji trojkaš regularne faze takmičenja sa 56,1 odsto preciznosti.

Izabrane vesti

Risaše koji puni 19 godina za tri dana je tako postao drugi najmlađi laureat, odmah iza sadašnjeg asa Real Madrida, Džanana Muse koji je istu nagradu osvojio samo mesec dana mlađi dok je nosio dres zagrebačke Cedevite (2017/18).

Momak rodom iz Malage je pobedio konkurenciju u vidu Nadira Hifija iz Pariza, sa kojim će se sastati u borbi za trofej Evrokupa, i Huana Nunjeza iz Ulma. Ujedno je postao i prvi Francuz sa pomenutim priznanjem, a takođe i dodatno ojačao kandidaturu za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu koji će se održati 27. juna.

Risaše je postigao 20+ poena četiri puta tokom sezone, a najviše (22 poena) ubacio je u duelu sa Lijetkabelisom. Njegova kombinacija veličine, brzine i atletizma omogućila mu je da postane Burgov iks-faktor, pomažući timu da završi na prvom mestu u Grupi B sa bilansom 14-4 i kasnije eliminiše Prometej i Bešiktaš na putu ka finalu.


tagovi

KK BurgEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara