Dušan Ristić (©Star Sport)
Dušan Ristić (©Star Sport)

Ristićeva partija sezone pred dolazak u reprezentaciju: Dabl-dabl sa 23 poena i važna pobeda

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 20:12

Pao je direktan konkurent za opstanak, odlična rola i Jovana Novaka

Na mukama je Svetislav Pešić da sastavi centarsku liniju posle zvanične potvrde da je za Balšu Koprivicu godina završena zbog preloma kosti šake. Unutrašnja linija nam je i bez ove povrede bila deficitarna zbog skraćene rotacije, a sa Iberijskog poluostrva stižu dobre vesti.

Utakmicu sezone u važnoj pobedi Fuenlabrade nad Manresom 101:97 (22:23, 22:27, 31:13, 26:34) odigrao je Dušan Ristić! Srpski reprezentativac zabeležio je dabl-dabl sa 23 poena (10/21 iz igre, 1/4 za tri), uz još 12 skokova (šest ofanzivnih) i jednom asistencijom za 31 minut na parketu i indeks 25. Igrao je vrlo dobro momak iz Novog Sada u poslednje vreme, ali je večerašnjom partijom istakao najozbiljniju kandidaturu da nosi centarsku liniju Srbije u važne dve utakmice protiv Velike Britanije 11. novembra i Turske u Beogradu tri dana kasnije.

Izabrane vesti

Najbolju partiju u ovoj godini odigrao je i Jovan Novak sa 12 poena i 13 asistencija, uz četiri skoka. Na parketu je proveo nepunih 25 minuta. Mark Garsija ispratio je Ristića sa 20 poena, dok je Lasan Kroma dopisao još 12 poena.

Upravo je Ristićeva dobra forma uticala da se Fuenlabrada vrati posle 0-3 na startu ACB lige i u naredna četiri kola zabeleži tri pobede. Posle 15 poena Betisu i 13 Saragosi nekadašnji igrač Crvene zvezde po drugi put u sezoni odigrao je 20+ partiju, s tim što je ovog puta savladan direktan rival za opstanak u elitnom rangu.

Fuenlabrada je najveći deo posla uradila u trećoj deonici koju je završila sa 31:13, zbog čega je minus od četiri poena prerastao u +12 (75:63) pred završnih deset minuta. Serijom 15:2 na kraju četvrtine klub iz predgrađa Madrida dobio je zalihu poena kojom je uspešno odbio nalete Manrese i sprečio eventualno iznenađenje.

Kod gostiju Dani Perez imao je 17 poena i devet završnih dodavanja, dok je Adam Vačinski imao 18 poena, od toga četiri trojke iz pet pokušaja. Aleksandar Bursać za jedanaest i po minuta nije se upisao u listu strelaca, a imao je dva skoka.

Ristićeva Fuenlabrada sada ima dve pobede više od Manrese, odnosno tri od Saragose, koje su u zoni ispadanja.



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeACB ligaFuenlabradaDušan RistićJovan Novak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara