Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Ročesti se vratio u Zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.20. | 19:46

Ugovor na dva meseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020/2021

Crvena zvezda dobila je novo pojačanje! Novi košarkaš crveno-belih je Tejlor Ročesti koji se vratio u dobro poznati dres i u tim za koji je već nastupao. Zna kako Zvezda funkcioniše i to će mu svakako pomoći da se što brže adaptira u tim Saše Obradovića. Ročesti je potpisao ugovor na dva meseca uz opciju produžetka do kraja takmičarske sezone 2020/2021, istakla je Crvena zvezda na zvaničnom sajtu.

Ročesti je inače iz Zvezde otišao pre dve godine. Bio je daleko najbolji igrač crveno-belih u sezoni 2017/18, poznatoj po trenerskoj epizodi Dušana Alimpijevića koja se završila gubitkom titule u finalnoj seriji protiv Budućnosti i osvajanjem Superlige Srbije. Posle Crvene zvezde Ročesti je igrao pola godine za Tjenđin Gold Lajonse, da bi u martu 2019. otišao u kineskog niželigaša Anhuj. U oktobru iste godine prešao je u Olimpijakos, gde je odigrao 21 utakmicu u Evroligi i prosečno beležio nešto manje od pet poena, uz gotovo četiri asistencije i jedan skok.

Izabrane vesti

Sezona u Crvenoj zvezdi bila mu je najbolja u evroligaškoj karijeri. Za 30 kola imao 13,4 poena, pet asistencija i 2,3 skoka po utakmici.

Ročesti, rodom iz Teksasa, prve korake napravio je na Univerzitetu Vašington, a nakon toga profesionalnu karijeru u Evropi započeo je 2009.godine nastupajući za nemački Getingen. Visok je 185 centimetara i težak 88 kilograma.

Ročesti je svojevremeno bio najbolji strelac Evrolige, a u karijeri je sakupio ogromno iskustvo noseći dresove Le Mana, Baskonije, Makabija, Nižnjeg, Montepaskija, Lokomotive iz Kubanja, Crvene zvezde i prošle sezone Olimpijakosa.

Osim u brojnim evroligašima, Ročesti je u dva navrata igrao i za kineske klubove Tjenđin i Anhuj, a bio je u jedan od najboljih košarkaša tamošnjeg šampionata.

Sada ćemo ga ponovo gledati u dresu Zvezde. Obradović je dobio željeno pojačanje na spoljnim pozicijama, pa će njegov zadatak biti da pomogne Holu, Voldenu i Lojdu.


 


tagovi

Tejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara