Rodrig Bobua (©Starsport)
Rodrig Bobua (©Starsport)

Rodrig Bobua bi mogao da debituje za Francusku na zalasku karijere

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 19:48

Iskusni bek na meti Trikolora pred Olimpijske igre u Parizu

Iako je veći deo karijere proveo igrajući na visokom nivou - četiri godine proveo u NBA, igra osmu sezonu u Evroligi - bek Anadolu Efesa Rodrig Bobua nikada nije nastupio za reprezentaciju Francuske. Još 2010. je bio nadomak dresa sa državnim grbom, ali se isprečila povreda, pa momak rodom iz Gvadalupa ne može da se pohvali da je branio boje Trikolora na seniorskom nivou (igrao za juniorsku selekciju). To bi uskoro moglo da se promeni.

Kako je otkrio bivši francuski košarkaš Alan Digbe, danas košarkaški analitičar, generalni menadžer francuske reprezentacije Boris Dijao je održao sastanak sa bekom prvaka Evrope, kako bi ga ubedio da se priključi reprezentaciji za Olimpijske igre u Parizu (2024).

Izabrane vesti

"Došao je u Istanbul i rekao Bobui: 'Igraš fantastično, moraš da razmisliš o kraju karijere na Olimpijskim igrama'. Ne znam da li je Rodrig to imao na umu. Svi ga znamo, uvek je izuzetno hladne glave. Neće na prečac donositi odluku", rekao je Digbe.

Osvajač dve titule u Evroligi bi tako najranije u 36. godini mogao da debituje za reprezentaciju, ukoliko bi se četi Vensana Kolea priključio pre Olimpijskih igara, s ozbirom da krajem februara proslavlja 35. rođendan. U slučaju da se odluči samo za Igre u Parizu, debi u dresu sa državnim grbom bi mogao da upiše u 37. godini.

Iskusni bek u poslednje vreme igra u paklenoj formi, postiže u proseku 17 poena na poslednjih osam nastupa u Evroligi. Spada u red najboljih šutera u Evroligi već neko vreme, te bi sa bogatim iskustvom i mekom rukom mogao da bude ozbiljan adut Francuza u Parizu, gde su očigledno rešili da napadnu zlato.

Očigledno Kole želi i Bobuu, a očekuje se da na raspolaganju ima i zvezde poput Viktora Vembanjame, Evana Furnijea, Rudija Gobera, Nikolu Batuna, Nanda De Koloa, iako će većina biti na zalasku karijere. Ostaje pitanje šta će biti sa Džoelom Embidom, koji je ima francusko državljanstvo i nije tajna da ga Trikolori žele, ali je interesovanje pokazala i selekcija SAD, s obzirom da je nedavno dobio i američke papire.


tagovi

Rodrig Bobuakošarkaška reprezentacija FrancuskeAnadolu EfesBoris Dijao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara