Riki Rubio i Lamelo Bol (©AFP)
Riki Rubio i Lamelo Bol (©AFP)

Rubio ponovo menja klub: Borba za prsten ili novi početak?

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 23:42

Španski reprezentativac na meti LA Klipersa i Orlanda

Prilično je razočaran bio Riki Rubio pred početak sezone, kada je Finiks odlučio da ga trejduje. Vratio se u Minesotu i zaigrao ispod svih očekivanja. Ipak, spas bi mogao da pronađe u novom trejdu, kako bi prema pisanju novinara Sports Ilustrejteda Krisa Maniksa do kraja prelaznog roka (25. mart) mogao da se preseli u Los Anđeles Kliperse ili Orlando Medžik.

Na Floridi planiraju remont. Spremni su da trejduju praktično sve igrače izuzev povređenih Markela Fulca i Džonatana Ajsaksa. Traže iskusnog plejmejkera i rešenje vide u najkorisnijem igraču minulog Mundobasketa. Sa druge strane, sve je snažniji utisak da ekipi Tajrona Lua nedostaje kvaliteta u organizaciji napada. Tim iz Kalifornije žarko želi šampionski prsten, pa problem želi da reši angažovanjem proverene "jedinice".

Izabrane vesti

Rubio je minule sezone potpisao trogodišnji ugovor sa Finiks Sansima težak 51.000.000 dolara, ali kada se ekipi iz Arizone stvorila prilika da u svoje redove dovede Krisa Pola, postalo je jasno da će bivši igrač Barselone morati da menja sredinu. Završio je u trejdu najpre u Oklahomi, koja ga je dva dana kasnije zajedno sa pravima na Džejdena Mekdenijelsa i Imanuela Kviklija poslala u Minesotu u zamenu za Džejmsa Džonsona i prava na Alekseja Pokuševskog, kao i pik druge runde drafta za 2024. godinu.

Od povratka u Mineapolis igrao je najgoru košarku u NBA karijeri, u proseku beležio 6,1 poena i 5,7 asistencija po meču. U poslednje vreme je pokazao značajan napredak, pa je na minulih 10 nastupa po meču upisivao 12,1 poena i 7,3 asistencija u proseku.

Španski reprezentativac je posle Huventuda i Barselone u Sjedinjene Američke Države stigao 2011. godine, kada ga je Minesota odabrala kao petog pika na draftu. Šest godina je proveo sa Timbervulvsima, pre nego što se preselio u Jutu, gde se zadržao dve sezone, pre nego što je otišao u Finiks. Nije imao ozbiljniju priliku da se bori za prsten u dosadašnjoj karijeri, ali bi to moglo da se promeni odlaskom u Grad anđela, dok bi u Orlandu praktično krenuo od nule.

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------


tagovi

Riki RubioMinesota TimbervulvsOrlando MedžikLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara