Derik Rouz (©AFP)
Derik Rouz (©AFP)

Ruža ponovo vene: Rouz van terena dva meseca

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.12.21. | 15:37

Ponajbolji igrač Niksa mora na duži oporavak...

Njujork Niksi moraće naredna dva meseca da provedu bez Derika Rouza.

U danima kada korona kriza sve više zahvata NBA ligu, Niksi su doživeli težak udarac jer Rouz neće biti na parketu zbog operacije desnog skočnog zgloba. Ponajbolji igrač Niksa odradio je operativni zahvat u sredu uveče posle povrede koju je doživeo posle 12 minuta utakmice sa Hjuston Roketsima 16. decembra. Prva poruka iz kluba bila je da se Rouz bori sa upalom u predelu skočnog zgloba, zbog čega je propustio prethodne dve utakmice. U međuvremenu je završio na stolu...

Izabrane vesti

Prema prvim informacijama, van stroja biće bar do kraja ferburara, kada će izaći pred specijaliste radi novih pregleda kako bi se utvrdilo da li je spreman za povratak u takmičarski pogon. U Rouzovom okruženju navodno postoji optimizam da bi oporavak mogao da traje šest, umesto osam nedelja.

MVP najjače košarkaške lige na svetu iz 2011. godine beležio je prosečno 12 poena i četiri asistencije u prvih 26 utakmica nove sezone. Sa Niksima je ovog leta potpisao trogodišnji ugovor vredan 45.500.000 dolara. U Veliku jabuku stigao je početkom februara iz Detroit Pistonsa za Denisa Smita Džuniora i pika druge runde sa ovogodišnjeg drafta. To mu je drugi mandat u Niksima za koje je nastupao i u takmičarskoj 2016/17.

Nažalost, karijeru su mu razorile brojne povrede kolena, zbog čega nikada nije uspeo da dostigne MVP nivo iz 2011. godine.





tagovi

NBA ligaNjujork NiksDerik Rouz

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara