Šabaz Nejpir (©Starsport)
Šabaz Nejpir (©Starsport)

Šabaz Nejpir: Laka odluka da se vratim u Milano, prelomna tačka je bio meč sa Realom u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 09:53

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde zadovoljan u Olimpiji

Bio je projektovan za nosioca igre i novog miljenika navijača Crvene zvezde. Ali Šabaju Nejpiru Beograd i crveno-beli klub nikako nisu legli, pa je publika jedva dočekala odlazak najplaćenijeg igrača ekipe. S tim Zvezda teško da će moći da ove sezone izbriše sve posledice njegovog dolaska. Sam Nejpir, Zvezdu kao da je već izbrisao iz sećanja.

U kolumni „“Uomini e CanestiLuke Kjabotija u milanskom izdanju Republike, Nejpir je očekivano više govorio o sadašnjem trenutku u Olimpiji. Dok je Zvezdu samo pomenuo u delu intervjua u kojem govori o povratku u Milano.

Izabrane vesti

Prema Milanu nikada nisam osećao bilo šta negativno, predivan grad, odlična organizacija sa sjajnim trenerom i saigračima sa kojima se dobro slažem. Zajedno smo već pobeđivali i ove sezone možemo da napravimo nešto veliko... Glasina je bilo i pre mog povratka, ali prelomna tačka je utakmica sa Realom u Beogradu. Sledećeg dana moj menadžer je završio sve sa Olimpijom. Za mene je bila laka odluka da se vratim“, rekao je Nejpir.

Mada je pitanje da li je baš govorio istinu, jer Nejpir na sopstveno insistiranje nije ni igrao protiv Reala, jer se uveliko znalo da pregovara sa Olimpijom. Tog dana je sam saopštio Zvezdi da neće da igra protiv Madriđana. Olimpija mu je već bila u glavi.

E sad, koliko god on pričao da je savršen spoj sa Olimpijom istina je da Šabaz ni u Milanu ne blista. Odigrao je šest utakmica, na tri bio dvocifren, vrlo dobar čak. Na tri je bio užasan. Baš protiv Zvezde je, setiće se navijači, ubacio šest poena uz šut iz igre 2/10, pogodio je jedno od četiri slobodnih bacanja... Pa ipak, kada govori o lošoj formi, govori o ekipi, ne o sebi lično...

Moram da povratim samopouzdanje ekipi, da naporno radim kako bi sve velike igrače koje imam uz sebe doveo u situaciju da izvuku najbolje iz sebe, da uspostavim timsku hemiju. Vrlo smo dobar tim, sposoban da napravi nešto veliko, i dalje je pred nama mnogo utakmica, možemo do plej-ofa i da tamo onda napravimo galamu. Samo dok napredujemo, utakmicu po utakmicu“, samouveren je Nejpir.

Mada realno, Olimpija zaista ima kvalitet za plej-of, barem individualni...

Sad su se vratili Mirotić i Lo, znamo koliko su oni dobri, radimo na tome da na terenu zaigramo onako kako se od nas očekuje na papiru“, završio je Šabaz Nejpir.



tagovi

Šabaz NejpirOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara