Sabrina Jonesku (©AFP)
Sabrina Jonesku (©AFP)

Sabrina Jonesku kao na video igrici, promašila samo dve trojke i postavila NBA i WNBA rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.23. | 09:31

Čudo neviđeno u Las Vegasu

Jedna od najboljih košarkašica današnjice, američka reprezentativka rumunskog porekla, Sabrina Jonesku, ispisala je istoriju tokom takmičenja u brzom šutiranju trojki održanom u Las Vegasu. Košarkašica Njujork Libertija je postavila nove standarde, tako što je od 27 mogućih šuteva van linije za tri (računajući i dve bonus lopte sa devet metara), promašila samo dva! Sa 37 poena je, naravno, odnela pobedu u finalu i napravila rezultat koji će se dugo pamtiti. Teško da će ikada i biti zasenjen.

Nema dileme, to je brojka koja nije viđena na ovim takmičenjima u WNBA, ali ni u NBA ligi. Jasno, pravila su se menjala od dominacije Lerija Birda s kraja osamdesetih, pa je sada na talonu 40 poena, a Sabrina je samo tri propustila da realizuje. Šutirala je kao na video igrici. Pronašla ritam i pogađala kao u transu.

Izabrane vesti

Njena rafalna paljba sa distance dodatno dobija na značaju kada se uzme da je između dva promašaja vezala čak 20 pogodaka! Promašila je prvi šut, a onda 20 puta zaredom pronašla put do dna mrežice. Naredni promašaj bio je poslednji hitac sa četvrte pozicije, da bi očistila poslednju poziciju i na najbolji način podvukla veliki trijumf.

"Uložila sam mnogo rada kako bih šutirala kako šutiram van linije za tri poena. Sjajan osećaj", rekla je Jonesku nakon istorijskog šuterskog performansa.

Sa 20 vezanih pogodaka oborila je i rekord Krega Hodžsa iz 1991. godine, koji je nanizao 19. U muškoj konkurenciji su najbolji rezultat, prema pravilima pod kojim je igrača i Jonesku, ostvarili Stef Kari i Tajris Halibarton koji su došli do 31 poena.



tagovi

Sabrina JoneskuWNBANBA ligatakmičenje u šutiranju trojki

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara