Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Sada nije bila potrebna čudesna trojka Nanelija: Partizan Mozzart Bet na plus 23 u Splitu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 18:48

Partizan Mozzart Bet ovoga puta nije imao problema u Splitu. Crno-beli su slavili u 6. kolu ABA lige sa rutinskih 76:53

Mogla je utakmica u Splitu da bude savršena za Partizan Mozzart Bet. Blistava igra, sjajna odbrana, precizan šut, sve ovo je prikazala ekipa Željka Obradovića, ali na kraju su ponovo povrede pokvarile raspoloženje. Naime, Zek Ledej i Alen Smailagić su imali problema sa povredama. Za sada nije poznato da li je nešto ozbiljnije, ali ono što je bilo jasno je da trener Partizana nije hteo da rizikuje i vraća ih u igru u drugom poluvremenu. Za to doduše i nije bilo potrebno jer su crno-beli na kraju slavili sa ubedljivih 76:53

Nije sada bilo drame kao prošle sezone kada su crno-beli morali da traže Džejmsa Nanelija da ih spašava. Tada je Amerikanac pogodio trojku sa zvukom sirene za veliku pobedu, sada ni blizu nije bilo tako. Crno-beli su ubacili devet trojki i tako slomili otpor domaćina. Posebno dominatni su igrači Željka Obradovića bili u trećoj deonici kada su imali i 25 poena prednosti. Jasno je bilo da Split posle toga neće biti u stanju da pripreti pa su morali da se pomire sa čak 17. uzastopnom izgubljenom utakmicom kada je u pitanju okršaj protiv Partizana.

Izabrane vesti

Crno-beli su se lepo oporavili od dramatičnog finiša i poraza u Vitoriji kada je Čima Moneke skočio i oteo pobedu crno-belima u Španiji. Split naravno nije ni blizu toliko kvaliteta protivnik, ali su zato svi u crno-belom isporistili ukazanu šansu da pruže dobru partiju. Tako smo gledali Balšu Koprivicu koji nije dobijao minutažu na prethodna tri meča. Tristan Vukčević je takođe bio solidan posle izvanredne partije protiv Baskonije. Uroš Trifunović je pogađao sa distance, Pi Džej Doužer je ponovo pokazao svestranost i u napadu i u odbrani, minute je na kraju dobio i Savo Drezgić, pa kada se sve sabere ni ne čudi što Split nije mogao da pripreti.

Zanimljivo samo dvojica u taboru Partizana su bili na dvocifrenom košgeterskom učinku. Najefikasniji je bio Uroš Trifunović koji je imao u najveću minutažu. Za 29 minuta je ubacio 13 poena. Pratio ga je Tristan Vukčević sa 12 poena. Najveći indeks korisnosti je imao Pi Džej Doužer sa šest poena, devet skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. To je bilo dovoljno za indeks uspešnosti 18.

Ipak, sada će najbitnija informacija biti kakvo je stanje Alena Smailagića koji je tokom utakmice otišao u svlačionicu jer ga je očigledno mučio skočni zglob. Isti problem je imao i protiv Crvene zvezde, ali je stisao zube i odigrao meč.

Što se tiče Splita, oni su ove sezone u ABA ligi upisali peti poraz. Derek Funderburk je ubacio 12 poena, a Tonko Vuko 11.

Crno-beli se odmah posle utakmice vraćaju za Beograd. Imaće u ponedeljak slobodan dan, a u utorak nastavljaju sa treninzima. Fokus se prebacuje na Fenerbahče koji je naredni protivnik u Evroligi ligi.

Split - Partizan Mozzart Bet 53:76

/13:22, 16:22, 11:20, 13:12/

Split: Funderburk 12, Perković 7, Šorter 4, Stivenson 6, Kalajžić 3, Tišma 8. Rimkoć 2, Vuko 11. Perkušić, Gnjidić, Šelton, Dubravčić.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 12, Ledej 5, Drezgić, Koprivica 8, Smailagić 2, Jaramaz 7, Naneli 4, Trifunović 13, Anđušić 7, Doužer 6, Kaminski 6.

ABA LIGA - 6. KOLO

Subota

Cibona - Mornar 73:72

/Buljan 19 - Gavrilović 18/

Cedevita Olimpija - Borac Mozzart 82:78

/Matković, Stjuart 18 - Frenklin 17/

Nedelja

Mega - Zadar 91:81

/Topić 27 - Drežnjak 26/

Split - Partizan Mozzart Bet 53:76

/Funderburk 12 - Trifunović 13/

19.00 Crvena zvezda - Budućnost

Ponedeljak

18.00 Igokea - FMP



tagovi

KK PartizanABA ligaKK Split

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara