Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sags je heroj Gonzage: Buldozi trojkom u poslednjoj sekundi produžetka prošli u finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 05:56

Pogodak sa oko 10 metara doneo 31. uzastopnu pobedu Gonzagi

Spektakularni košarkaški triler između UCLA i Gonzage, začinjen produžetkom, doneo je odluku o drugom finalisti NCAA fajnal-fora, a slavlje ove sezone nepobedivim Buldozima doneo je Džalen Sags trojkom sa deset metara uz zvuk sirene (93:90)

Uprkos činjenici da je rival dočekao polufinale sa 30 pobeda u nizu, košarkaši UCLA nisu se unapred predali u borbi za finale, a požrtvovana igra rezultirala je neizvesnim duelom odlučenim tek u produžetku. Ujednačene snage rivala na najbolji način su oslikane kroz podatak da razlika ni u jednom trenutku nije prelazila sedam poena. Rezultatska klackalica trajala je sve do poslednjih sekundi susreta u kojima je Džejmi Žakez sa dva pogođena penala doneo izjednačenje (81:81). Usledili su promašaji Sagsa i Kisperta za Gonazu, te je UCLA 18 sekundi pre kraja imala priliku da iz poslednjeg napada nanese prvi poraz Buldozima i plasira se u finale. Ipak, Džoni Jauzang je propustio priliku da izraste u heroja napravivši faul u napadu prilikom prodora čime je od potencijalnog heroja stigao do jednog od krivaca za eliminaciju.

Izabrane vesti

Nakon serije grešaka usledio je produžetak u kojem je Gonzaga minut i 17 sekundi pre kraja imala pet poena prednosti, ali je UCLA stigla do izjednačenja tri sekunde pre kraja dodatnih pet minuta. Ograičeni vremenom Buldozi nisu imali previše opcija, a odgovornost je preuzeo Sangs koji je sa velike udaljenosti pogodio trojku za veliko slavlje i plasman u finale.

U borbi za pehar Gonzaga će ukrstiti snage sa Bejlorom koji se savladavši Hjuston (78:59) plasirao u finale prvi put posle 73 godine.

Najraspoloženiji u pobedi Gonzage bio je Dru Tim koji je postigao 25 poena, tri više od Džoela Ajaija. Na drugoj strani, odlično veče imao je Jauzang koji je brojao do 29, ali ni to nije bilo dovoljno za prvi poraz Gonzage koju u noći između ponedeljka i utorka očekuje borba za NCAA trofej.

NCAA FAJNAL FOR

POLUFINALE

Bejlor - Hjuston 78:59

/Batler 17 - Saser 20/

Gonzaga - UCLA 93:90

/Tim 25 - Jauzang 29/

FINALE

Utorak 03.00


tagovi

NCAAGonzaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara