Šakota: Kome treba ovo takmičenje i ova košarka?

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.05.20. | 14:34

"U fazi smo kada još ne znamo šta će biti sa sezonom, razmišljamo kao da ćemo sigurno igrati dalje, tako i treniramo", kaže trener Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde odradili su u ponedeljak prvi trening u dvorani Aleksandar Nikolić posle povratka iz dvomesečne izolacije. Poslednji trening na istom mestu crveno-beli su imali 11. marta pred put u Madrid na utakmicu sa Realom, koja nije odigrana zbog proglašenja pandemije virusa korona.

Ulazak u beogradski hram košarke praktično je naredni korak u radu posle sedmodnevnog boravka na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu.

Izabrane vesti

"Imali smo svoje razloge zašto smo bili sedam dana napolju. Odluka je bazirana na osnovu rezultata testova, jer smo smatrali da je bolje biti malo napolju, na suncu i svežem vazduhu. Sada je stvorena dobra osnova da uđemo u halu i počne druga vrsta posla, a to su teren, teretana, rad s loptom... Voleli bismo da imamo sve igrače na raspolaganju, ali to je - što je. Sada je potrebno da dižemo sve funkcije organizma koje zahteva profesionalni nivo košarke. Moramo dosta da trčimo, da se krećemo u raznim smerovima, kako bi se igrala dobra odbrana. A da bi se igrala dobra odbrana, telo mora da bude spremno", rekao je Dragan Šakota.

Šef stručnog štaba obavio je inicijalni trening u trajanju od 90 minuta uz poštovanje svih zdravstvenih i mera prevencije. Ekipa je radila podeljena u više grupa, uz obavezno pridržavanje svih obaveznih i preporučenih mera. Sa druge strane, rukovodstvo hale i SC Tašmajdan obezbedilo je sve uslove i propisane mere da seniorski tim crveno-belih nesmetano nastavi sa treninzima u hali.

"U fazi smo kada još ne znamo šta će biti sa sezonom, razmišljamo kao da ćemo sigurno igrati dalje, tako i treniramo. E, sad, kako će izgledati proces uklapanja igrača koji nam nedostaju, to je već problem za sebe. To su objektivni problemi koji će koštati sve, od pripremanja tima, ulaska u formu, spremanja taktike... Koliko god da radimo, ništa neće biti kao pre", priča Šakota i dodaje:

"Imamo iskrenu želju da se sve vrati u normalu, da smo zdravi, da igramo i bavimo se onim što volimo. Ali, to je samo naša želja, realnost je drugačija. Kome će biti potrebna ova košarka i ovo takmičenje? Da li je to zbog neke suve istorije ili želje da se nađe u nekom određenom takmičenju? Verovatno da. Naše je da postignemo maksimum od onoga što imamo".

Stručni štab je na raspolaganju imao sledeće igrače: Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vladimir Štimac, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Nemanja Nenadić, Nikola Jovanović, Marko Pavićević, Lazar Vasić i Majkl Odžo. Podsetimo, Crvenoj zvezdi još nedostaju Lorenzo Braun, Bili Beron, Kevin Panter, Džejms Gist, Kalin Lukas i Stratos Perperoglu, a oni će se u klub vratiti zavisno od odluke Evrolige i Jadranske lige 24. i 27. maja o nastavku tih takmičenja...

Ekipa će u utorak u istom prepodnevnom terminu obaviti novi trening u hali.

Foto: KK Crvena zvezda


tagovi

Dragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara