Šakota o porazu: To je nemoć, mi jednog plejmejkera, oni šest...

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 21:52

“Gledam stvari drugačije, nije prijatno izgubiti utakmicu. Biće toga, ne samo za nas, već i za druge. Baskonija je bila u minus fazi, pa se sada podigla. Svi na kraju dođemo na svoje, koliko vredimo. Važno je samo da se trudimo”

Nije dobrih vesti imao Dragan Šakota po pitanju zdravstvenog stanja Lorenza Brauna, a nije mogao ni da bude zadovoljan igrom svog tima, niti time kako se utakmica odvijala

Zbog toga je džentlmenski morao da pruži ruku protivniku i prizna poraz...
"Pre svega moramo da kažemo da su oni zaslužili pobedu jer su bolje spremili utakmicu. Imali smo problem jer smo igrali s jednim plejmejkerom, a oni su imali čak šestoricu igrača koji mogu da kreiraju igru, što daje veliku prednost na terenu. Mi smo pokušali da održimo rezultatski priključak, da se borimo za svaku loptu i da nas malo i sreća pogleda. Igrali smo protiv dobre ekipe koja jeste doživela neke teške poraze, ali su bili jako fokusirani večeras", izjavio je Šakota.

Izabrane vesti

Braun istegao ligamente, u petak na snimanju

Podseća Šakota da ovo nije poslednji poraz u sezoni i da će još biti uspona i padova, dok ne dođe prelomni momenat sezone...
"Tako izgleda ekipa kada gubi. Već sam rekao i neću više da ponavljam, imali smo samo jednog klasičnog plejmejkera, ostali ne mogu lako da spuste loptu na parket i kreiraju nešto. Meni je najteže. Kada gubimo utakmice u određenim momentima nije u pitanju nedostatak energije, već nemoć. Gledam stvari drugačije, nije prijatno izgubiti utakmicu. Biće toga, ne samo za nas, već i za druge. Baskonija je bila u minus fazi, pa se sada podigla. Svi na kraju dođemo na svoje, koliko vredimo. Važno je samo da se trudimo".

Baskonija se vratila u život zahvaljujući veštačkom disanju koje joj je dala Crvena zvezda i Velimir Perasović kaže da je baš to trebalo njegovom timu.
“Igrali smo jako ozbiljnu utakmicu posle dva teška poraza u Evroligi. Bilo nam je važno da pobedimo na teškom terenu protiv ekipe koja je slavila tri puta zaredom, što je jako teško za bilo koga. Došli smo jako koncentrisani da pobedimo. Zaustavili smo protivnički skok u napadu, koji nam je pravio veliki problem u drugoj četvrtini, igrali dobru odbranu u nastavku i odgovorili organizovanim napadom“, rekao je Perasović i nastavio:
“Nekad protivnička ekipa igra onoliko koliko joj dozvoliš. Naši igrači su sve radili u sprintu, bili smo agresivni na liniji dodavanja, dobro smo odradili potom napadački deo i znali da reagujemo na njihovu čvrstinu i agresivnost“.

Interesovalo je novinare da li je u ovoj situaciji i teškom rasporedu teže pripremati se za plej-of Evrolige ili ACB lige?
“Razlika je sve veća između timova iz gornjeg doma i ostalih. Mi ćemo se boriti, realno je da je borba jako teška, dosta je dobrih ekipa koje se bore za što bolju poziciju. Iza nas su Fenerbahče i još nekih klubova koji mogu da napadnu plej-of. U ACB ligi je situacija takođe komplikovana, u ovakvom ritmu jako je teško spremiti mečeve u Evroligi i domaćem prvenstvu, a opet ima dosta kandidata koji žele u doigravanje“, završava Perasović.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara