Dragan Šakota (© Star sport)
Dragan Šakota (© Star sport)

Šakota zvanično preuzeo Saragosu, stigao i Amer kao pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 13:38

Iskusni trener potpisao ugovor

Stari trenerski vuk Dragan Šakota nema nameru da ode u penziju. Vreme je za još jednu avanturu. Nekadašnji trener Crvene zvezde prvi put u karijeri ide put Španije, preuzeo je Saragosu. Ugovor je potpisan do kraja sezone.

Šakota je poslednji angažman imao baš u Crvenoj zvezdi 2019. godine. Tokom 40 godina trenerskog posla, Šakota je bio u Italiji, Turskoj, Grčkoj... pamte se poslednji uspesi sa AEK-om kada je ovaj klub osvajao FIBA Ligu šampiona i tamošnji kup.

Izabrane vesti

U Saragosi ističu da je iskustvo Šakote bilo presudno.

"Reč je o treneru sa veoma dugom karijerom u raznim zemljama, sa uspesima, sa mnogo iskustva i pre svega sa izazovima sa timovima u komplikovanim situacijama kao što su Bolonja, AEK ili Crvena zvezda u poslednje vreme. Kao trener, on ima sposobnost da ostvari smireno vođstvo i zna kako da zasluži poštovanje igrača svojim poznavanjem igre i pristupom njoj. Nadamo se da će u najkraćem mogućem roku uspeti da pronađe pravi ključ za tim da postigne nivo viši od trenutnog i da će istovremeno njegovo iskustvo biti pozitivan poen za tim u situacijama da ćemo pronaći gde ćemo igrati ne samo košarkaške utakmice visokog nivoa, već i one emotivne”, stoji u saopštenju na sajtu Saragose.

Pored trenera, angažovano je i pojačanje na parketu. Novi košarkaj je iskusni američki internacionalac Šon Kilpatrik.

Saragosa se nalazi pred zonom ispadanja sa samo pobedom više od Andore, Fuenlabrade i San Pablo Burgosa, odnosno dve više od poslednjeplasiranog Betisa. Do kraja prve faze ostalo je još jedanaest utakmica.


tagovi

Dragan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara