"Aleksandar Đorđević"
"Aleksandar Đorđević"

Sale nacionale: Voleo bih da i kao trener napravim rezultat koji će se dugo pamtiti

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.13. | 19:08

“U Italiji potpuno izostaje vizija kako da se košarka vrati u sam vrh. Kriza je potpuno uzela maha, i čini mi se da je u Srbiji, Hrvatskoj, ali i Sloveniji znatno bolja situacija. Vidite, u Beogradu postoji arena u koju može da stane preko 20.000 ljudi, dok je u Italiji situacija ista poslednjih 20 godina. Ponekad poželim da ne vodim decu na utakmice samo da ne bi gledala na šta liče hale“, rekao je jedan od najboljih plejmejkera Evrope svih vremena

 

Aleksandar ĐorđevićJedno je sigurno – ne postoji ni jedan ljubitelj košarke sa naših prostora koji ne pamti legendarne partije velikog Aleksandra Đorđevića. Jedan od  najboljih plejmejkera Evrope svih vremena oduševljavao je svet neverovatnim potezima i spektakularnim koševima, tehnikom koju poseduju samo vanserijski “bogovi košarke“, zbog čega je i izabran za jednog 50 ljudi koji su najzaslužniji za razvoj evropske košarke.

Izabrane vesti

Sada, u 45. godini, Sale nacionale strpljivo gradi trenersku karijeru, a do sada je sedeo na klupi Armani Džinsa (2006/2007) i Treviza (2011/2012), koji je zbog ogromnih finansijskih dugova bio na ivici gašenja, a trenutno se takmiči u osmoj italijanskoj ligi.

Zbog svega toga Đorđević je napustio klub, ali ne gubi nadu da će se bivši velikan evropske košarke vratiti na staze slave, a kako sam kaže, voleo bi da bude deo toga.
“Trevizo doživljava krah jer nema adekvatne partnere, sponzore, trenersku ekipu, uslove za normalan rad i treniranje, finansijsku podršku koja bi podigla klub iz dubioze. Sve to fali, ali, uz pravi projekat, Trevizo bi mogao da bude jak klub“, rekao je Đorđević, a potom dodao:
“Radio sam i odrastao sa trenerskim imenima kakva su Miroslav Nikolić, Božidar Maljković, Bogdan Tanjević... Gledao sam kako prave ogromne rezultate sa ekipama koje su imale projekat. Ako bi Trevizo imao nešto slično, ja bih vrlo rado bio deo toga, jer bih tako mogao da kažem kako sam napravio nešto svoje“.

On je zatim istakao da je velika kriza uzela maha u italijanskoj košarci, kao i da je srpska košarka na zavidno boljem nivou nego na Apeninima.
“U Italiji potpuno izostaje vizija kako da se košarka vrati u sam vrh. Kriza je potpuno uzela maha, i čini mi se da je u Srbiji, Hrvatskoj, ali i Sloveniji znatno bolja situacija. Vidite, u Beogradu postoji arena u koju može da stane preko 20.000 ljudi, dok je u Italiji situacija ista poslednjih 20 godina. Ponekad poželim da ne vodim decu na utakmice samo da ne bi gledala na šta liče hale“, zaključio je Đorđević

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićBogdan TanjevićBožidar MaljkovićEvropaItalijaMiroslav NikolićTrevizo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara