Ekipa Partizana posle poraza (© Star Sport)
Ekipa Partizana posle poraza (© Star Sport)

Šamar koji budi iz apatije

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 10:54

Poraz od Studentskog centra na startu ABA plej-ofa bi morao da trgne izabranike Željka Obradovića kako bi uradili ono zbog čega su se letos i okupili - da osvoje titulu

Znalo se da će sva dešavanja u seriji protiv Real Madrida ostaviti traga na ekipu Partizan Mozzart Beta, ali malo ko je očekivao da će crno-beli biti pasti u pad toliki da dozvoli osmoplasiranom Studentskom centru da pobedi u Beogradu i tako dotera crno-bele do ivice provalije već u četvrtfinalu ABA lige. Sada se tim našao u situaciji iz košmara, da ne bude ni u prilici da se bori za trofej koji je uostalom i primarni cilj kluba. Ipak, sve je i dalje u rukama tim Željka Obradovića iako se situacija zakomplikovala do neočekivanih granica.

Neki će reći da je ovo šamarčina koja je stigla u pravom momentu, da će tim samo ovako zaboraviti da su bili nadomak Kaunasa i rušenja moćnog Real Madrida i da je sada samo ABA liga bitna jer u suprotnom, mladi Studenti iz Podgorice će ih osramotiti i završiti crno-belu sezonu bez onog najvažnijeg trofeja.

Izabrane vesti

Pričao je Željko Obradović u najavi plej-ofa regionalnog takmičenja da Evroliga mora da se zaboravi, da više niko u ekipi ne priča o njoj, od stručnog štaba, pa do igrača, ali izgleda da i dalje i te kako razmišljaju o njoj jer kako drugačije objasniti ono što se u ponedeljak uveče dogodilo u dvorani "Aleksandar Nikolić"? Gledali smo kako gosti iz Podgorice od prvog momenta igraju brže, energičnije, angažovanije dok crno-beli samo na bleskove pokušavali da preokrenu

Ko je pomno pratio utakmicu video je da su gosti vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti, a da se crno-bela ekipa nije pošteno ni oznojila. Prvi se aktivirao Jam Madar u odbrani, potom Zek Ledej u napadu, a nešto kasnije i Kevin Panter i Dante Egzum. U finišu je čak izgledalo da neće biti senzacije kada je Egzum vezao nekoliko koševa i doneo šest poena prednosti, ali onda ono što je bilo najuočljivije na parketu. Manjak želje u odbrani, manjak motivacije i žustrine, dok su protivnici pucali od borbenosti, shvatili su da su na korak do najvećeg iznenađenja u sezoni, a na kraju preko mladog Zvonimira Ivišića i došli do trijumfa.

I tako su crno-beli potpuno neočekivano došli do četvrtog uzastopnog poraza u svim takmičenjima. Posle neverovatnih pobeda u Madridu na startu plej-of serije u Evroligi, upisana su dva neuspeha u Beogradu, a potom nestvaran poraz u glavnom gradu Španije posle prednosti od 18 poena. Niko ne bi mogao da ostane imun na ovo, pa je donekle očekivano da tim posustane. Ali ne toliko da sebi dozvoli da ga Studentski centar pretrči i samom željom nadigra.

Video je i Željko Obradović šta se desilo na terenu, odzvanjao je hodnik Pionira dok se obraćao svojim igračima u svlačionici, a kada su krenuli da napuštaju dvoranu, videlo se da ni oni nisu ostali ravnodušni zbog dešavanja na parketu.

Čak i momci koji nikada do sada nisu izbegavali novinare, i uvek su zastajali da analiziraju meč, bez obzira kako su igrali, samo se nemo prošli. Kevin Panter je odmahnuo rukom dok je stavljao kapuljaču, njemu je sinoć očigledno bilo najteže posle dva promašena šuta koja bi donela pobedu. Zek Ledej je prozborio kratko.

"Nemoj večeras, molim te, nije dobar trenutak".

Trenutak definitivno nije dobar, ali može da se iskoristi da preokrene ovaj plej-of. Crno-beli su se već danas vratili u dvoranu gde će žestoko trenirati za ono što ih očekuje u četvrtak u Crnoj Gori. Moraju da se iskobeljaju iz rupe u kojoj su trenutno, jer je samo to i ostalo kao opcija. Pobeda ili neslavni kraj sezone u kojoj je Partizan oduševljavao Evropu nastupima u elitnom takmičenju.

Studentski centar možda nije evropska elita, ali je definitivno spreman da spusti zavesu na Humsku ranije nego što je bilo ko očekivao. Ako se ponovi još jedno onakvo izdanje naravno. To ne sme da se dozvoli.



tagovi

KK PartizanStudentski centar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara