Foto: Reuters
Foto: Reuters

San Antonio i Čikago slavili, Melo i Lenard promašivali produžetke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.21. | 06:56

Sparsi prekinuli niz od četiri poraza

Od plus 24 u drugoj četvrtini, dopuštanja rivalu da se pred poslednju približi na minus dva, vraćanja na 15 poena prednosti srednom četvrte deonice do strahovanja da li će protivnik pogoditi šut za produžetak. Zaista je neverovatno šta je ekipa San Antonija sebi dozvolila noćas protiv Los Anđeles Klipersa, ali je na kraju ipak prekinula seriju od četiri poraza – 116:113.

Ubedljivo prvo poluvreme ekipe Grega Popovića, praktično je poništeno u trećoj četvrtini zahvaljujući monstruoznom izdanju Klipersa sa 39 ubačenih i 22 primljena poena. Nisu uspeli da na startu poslednjeg perioda preveslaju protivnika koji je ponovo oživeo i delovalo je da povratka nema. Epilog je drama u poslednjem minutu.

Izabrane vesti

Pri rezultatu 115:113 Patrik Beverli je prepoznatljivom borbenošću izborio novi posed nakon promašaja saigrača. Trojku iz solidne pozicije za pobedu promašio je Luk Kenard, a u borbi za loptu fauliran je Peti Mils koji je prethodno sa osam pogođenih trojki došao do rekorda karijere. Imao je Australijanac priliku da sa dva pogođena bacanja reši dilemu oko pobednika. Do tog trenutka nije imao promašeno slobodno bacanje od starta sezone, ali ruka je zadrhtala prilikom prvog i tim iz Kalifornije je dobio napad za pordužetak. Kavaj Lenard je probao za tri, a Sparsi su odahnuli kada je lopta pogodila obruč.

Upravo je osvajač šampionskog prstena sa Torontom iz 2019. godine bio najefikasniji pojedinac meča sa 30 poena i deset asistencija pride, dok je u redovima Kavajevog bivšeg kluba bolji od ostalih bio pomenuti Mils sa 27.

Poput San Antonija i Portland je imao 20 poena prednosti protiv Čikaga, ali je meč prešao u kategoriju onih sa neizvesnom završnicom koja se nije srećno završila po Trejl Blejzerse - 111:108. Demijan Lilard je potpuno zakazao u drugom poluvremenu u kojem nije postigao koš iz igre sve do završnih par sekundi utakmice. Bulsi su se vratili i u poslednjih par minuta stigli do prednosti.

Pri vođstvu 106:105 Čikago je imao napada, u čijoj je završnici Zek Levin pogodio daleku trojku. Trejl Blejzersima je ostalo osam sekundi i iskoristili su ih da pronađu Lilarda, a ovaj je pocepao mrežicu van linije 7,24 i vratio Portland na poen zaostatka. Usledio je prekršaj Mekaluma, oba pogođena bacanja Čikaga i promašaj Karmela Entonija za produžetak sekund pre kraja.

Na kraju epitet junaka ide na adresu Zeka Levina koji je sa 18 poena imao tri manje od najboljeg strelca svog tima Kobija Vajta. U redovima Trejlblejzersa najefikasniji je bio Si-Džej Mekalum sa 26, dva više od Lilarda.

NBA

Sreda

Bruklin - Juta 130:96

/Irving 29 - Mičel 31/

Memfis – Los Anđeles Lejkers 92:94

/Valančijunas 13 - Dejvis, Džejms 26/

Denver - Minesota 123:116

/Jokić 35 - Rasel 33/

La Klipers - San Antoni 113:116

/Lenard 30 - Mils 27/

Portland - Čikago 108:111

/Mekalum 26 - Vajt 21/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Portland TrejlblejzersPortlandČikagoČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara