Slavlje igrača Zlatibora (© ABA liga)
Slavlje igrača Zlatibora (© ABA liga)

San i dalje traje: Zlatibor u finalu ABA 2, za titulu protiv MZT-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 22:11

Prvo finale za Zlatibor u ABA 2 ligi u istoriji kluba

Neverovatna sezona Zlatibora u ABA 2 ligi. Ekipa iz Čajetine nastavila je da pravi čuda. Prvo su trojkom Nemanje Protića došli do polufinala, a onda tu odigrali apsolutno najbolju utakmicu u sezoni čeme su sebi obezbedili plasman u veliko finale. Zlatibor je ubedljivo savladao Borac iz Banja Luke rezultatom 98:83.

Posle izuzetno čvrstog prvog poluvremena, Zlatibor se rastrčao i odigrao spektakularno u nastavku. Ubacili su čak 55 poena u drugom poluvrmeenu za ubedljivih 15 poena prednost. Ovo je prvi plasman Zlatibora u finale ABA 2 liga.

Izabrane vesti


Apsolutni junak meča je kapiten ekipe Dušan Kutlešić. Malo mu je falilo do tripl-dabl učinka. Ubacio je 30 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

Sjajno ga je pratio Filip Đuran sa 21 poenom i osam skokova. Uz to bio je zadužen za dalekometnu paljbu. Pogodio je šest trojki iz sedam pokušaja.

Moramo da napomenemo i Dimitrija Nikolića koji je postigao 20, Sandi Grubelić je dodao 11, a Aleksa Čabrilo šest. To su bili svi strelci Zlatibora.

Na drugoj strani Diante Baldvin je prednjačio sa 21 poenom, a Aleksandar Ponjavić 15.

U finalu će igrati protiv domaćina, MZT Skoplja koji je posle dramatične utakmice savladao Široki rezultatom 75:71. Najefikasniji u pobedi bio je Damjan Stojanovski sa 17 poena.

Finale je zakazano za nedelju od 19 časova.


tagovi

ABA 2 ligaKK Zlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara