Sertač Šanli (©Reuters)
Sertač Šanli (©Reuters)

Šanli dve godine u Fenerbačeu

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.07.23. | 19:22

Turski centar posle Barselone opet u otadžbini

Barselonu čeka rekonstrukcija tima. I dalje je nepoznata sudbina prve zvezde tima Nikole Mirotića, Šarunas Jasekivičijus nije više trener, a najveće pojačanje Katalonaca je Vili Ernangomes koji dolazi iz NBA lige.

Španski reprezentativac dolazi umesto turskog centra Sertača Šanlija koji se vraća u otadžbinu. Eurohoops je javio da je dogovorio dvogodišnju saradnju sa timom Dimitrisa Itudisa. Očekuje se naredne nedelje i zvanično potpisivanje saradnje Turčina sa nekadašnjim šampionom Evrope.

Izabrane vesti

Šanli je protekle dve sezone proveo u Blaugrani. Prošle sezone je na terenu u Evroligi u proseku provodio 17 minuta, a imao je 6,3 poena i 3,1 skoka. U španskom prvenstvu je bio mnogo bolji, davao je 7,3 poena, imao 3,4 skoka za 16 minuta u proseku.

Pre Barselone, iskusni 31-godišnji centar je igrao za Anadolu Efes s kojim je osvojio titulu šampiona Evrope 2021. godine. Sa Kataloncima je dva puta bio na završnom turniru elitnog evropskog takmičenja, ali nije uspeo da ponovi uspeh kao sa Pivarima iz Istanbula. Prošle sezone se okitio titulom španskog prvaka posle pobede nad Realom sa 3:0 u finalnoj seriji ACB lige.

Fener bi mogao da zadrži u svojim redovima i beka Tajlera Dorsija, koji je na meti mnogih evroligaša u ovom prelaznom roku. Plavo-žute napušta iskusni grčki plej Nik Kalates koji nije više u planovima zemljaka Itudisa.


tagovi

Sertač SanliKK BarselonaEvroligaKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara