Skoti Vilbekin (©Shutterstock)
Skoti Vilbekin (©Shutterstock)

Šaras bez opterećenja delio minutažu, Makabi to iskoristio i silio se stotkom u Blaugrani

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 21:51

Vilbekin i Naneli vodili Ponos Izraela do važne pobede

Još malo i svi parovi četvrtfinala Evrolige biće potpuno jasni, a i ovako se već naziru utakmice koje nas očekuju u narednoj fazi. Barselona je sigurna na vrhu tabele i ići će sigurno na minhenski Bajern, zbog čega je Šarunas Jasikevičijus večerašnji susret protiv Makabija iz Tel Aviva odigrao bez ikakvog rezultatskog opterećenja. Da su neke druge okolnosti Barsa bi verovatno počistila Ponos Izraela, ovako košarkaši Izraela Gonzaleza su se silili u Blaugrani uz stotku deklasirali domaći sastav - 104:80 (27:23, 30:23, 19:22, 28:12).

Očekivano, Šaras se nije preterano opterećivao konačnim ishodom ove utakmice, zbog čega je delio minutažu onima koji su tokom sezone manje igrali, a glavnim nosiocima igre smanjio je vreme na parketu. Tako Nikola Mirotić i Nik Kalates nisu ni igrali poslednju četvrtinu, u kojoj je Makabi zapravo i napravio potpuno nerealnu razliku i sa +6 otišao do maksimalnih +26 (104:78) koliko je rezultat glasio u poslednjim trenucima utakmice kada s u gosti kompletirali seriju 11:0 zahvaljujući minijaturama Skotija Vilbekina i Anđela Kalojara, te Džejmsa Nanelija i Romana Sorkina ranije. Kod Barse je samo Aleks Abrines proveo u igri više od 20 minuta.

Izabrane vesti

Izuzev u uvodnim minutima, Barselona je najveći deo utakmice jurila prednost gostiju koji su definitivno bili razigraniji i sa većim motivom jer posle ove pobede u Makabiju se sada nadaju čudu i pobedi Crvene zvezde nad Anadolu Efesom čime bi Makabi stigao do pozicije pet koja bi izvesno garantovala sudare sa milanskom Olimpijom. U suprotnom rival u četvrtfinalu mogao bi da bude Real Madrid ili Olimpijakos, zavisno od rezultata do kraja prve faze. Važan podatak je da Makabi ima daleko lošiji skor protiv Efesa u međusobnim okršajima, tako da bi aktuelni prvak Evrope imao prednost u slučaju da obe ekipe imaju isti broj pobeda i poraza.

Barselona je večeras pretrpela jedan od najtežih poraza na svom parketu u klupskoj istoriji gledajući rezultate u Evroligi. Takođe, prekinuta je serija od sedam pobeda u Blaugrani, dok je Makabi postao tek drugi tim posle milanske Olimpije koji je ove sezone slavio u Kataloniji. Ponos Izraela trenutno je i ekipa sa najboljom formom u Evroligi pošto je vezala i peti trijumf, a poslednji poraz nanela mu je Crvena zvezda! Makabi je večeras ispisao istoriju pošto je postao tim sa najviše ubačenih poena kada je Barselona domaćin u evropskim takmičenjima, bez produžetaka. Zanimljivo, izraelski velikan dobio je i prvi susret ovih timova u sezoni i to sa sada ukupnom razlikom od 41 poena!

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Vilbekin je bio najefikasniji igrač utakmice sa 20 poena (5/8 za tri), dok je Naneli postigao 18 poena uz samo dva promašaja iz igre (7/9). Roman Sorkin je dodao 13, Derik Vilijams 12, a Kenan Evans 11 poena. Aleks Abrines bio je prvi strelac Barselone sa 17 poena, dok je Nikola Mirotić imao 13 poena. Dante Egzum je ubeležio šest poena i sedam asietencija, dok je Nik Kalates uz isti košgeterski učinak imao i devet završnih dodavanja.

Barsa je završila prvu fazu Evrolige, dok je Makabiju preostalo da u poslednjoj utakmici u sredu dočeka Fenerbahče.

EVROLIGA - 34. kolo

Četvrtak:

Barselona - Makabi Tel Aviv 80:104

/Abrines 17 - Vilbekin 20/

Asvel – Olimpija Milano 80:81

/Lajti 28 - Dilejni 24/

Petak:

19.00: (1,30) Fenerbahče (16,0) Panatinaikos (3,90)

20.45: (1,30) Real Madrid (16,0) Bajern Minhen (3,90)

21.00: (3,05) Crvena zvezda (15,0) Efes (1,45)

21.00: (1,45) Monako (15,0) Alba (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK BarselonaKK Makabi Tel AvivDžejms NaneliSkoti VilbekinEvroligaNikola Mirotić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara