Tomaš Satoranski (©fiba.basketball)
Tomaš Satoranski (©fiba.basketball)

Satoranski propušta kvalifikacije za Mundobasket, nije otpisan za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 20:54

Česi se nadaju da će jedan od ključnih igrača biti spreman da pomogne na kontinentalnoj smotri

Košarkaška reprezentacija Češke će na Evrobasketu igrati u grupi sa Srbijom, Poljskom, Izraelom, Finskom i Holandijom. Boriće se pred svojim navijačima u Pragu i nada se dobrim rezultatima. Ipak, sve bi moglo da padne u vodu ako Tomaš Satoranski ne bude u stanju da pomogne četi Mihala Soba.

Povratnik u redove Barselone se povredio tokom pripremne utakmice protiv Nemačke na Superkupu u Hamburgu. Rendgen je ustanovio da nema preloma, magnetna rezonanca da je doživeo teže uganuće desnog članka. Propustiće početak druge faze kvalifikacija za Mundobasket, ali Česi se nadaju da će biti spreman da pomogne na kontinentalnoj smotri.

Izabrane vesti

Česi će prvi meč na EP odigrati protiv Poljske drugog septembra (protiv Srbije dan posle), a očekuje se da iskusni plejmejker bude na konačnom spisku iako se ne oporavi na vreme, sa nadom da će biti spreman da pomogne kasnije na turniru.

"Megnetna rezonanca je pokazala isto kao i raniji pregledli. Tomas ostaje u Pragu kako bi se intenzivno oporavljao. Rezultate rehabilitacije i tretmana ćemo znati nedelju dana nakon narednog pregleda magnetom, koji će pokazati kako napreduje njegovo stanje u susret Evrobasketu. Satoranski ima takav mentalitet da želi da uradi sve u svojoj moći kako bi učestvovao na šampionatu", rekao je selektor češke reprezentacija Mihal Sob.

Česi predstojeći Evrobasket gledaju kao vrhunac aktuelne reprezentativne generacije koju uz Satoranskog predvodi Jan Veseli. Igraće pred svojim navijačima, pa se nadaju da bi na krilima dobre igre u grupi mogli da naprave i iznenađujuće pozitivan rezultat u nastavku takmičenja (eliminaciona faza u Berlinu).




tagovi

Tomas SatoranskiKošarkaška reprezentacija ČeškeEvrobasket 2022Kvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara