Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Sava Lešić pred Mornar: Smatram da ključ trijumfa leži u dobroj odbrani

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 08:59

Košarkaši Borac Mozzarta bi što pre da zaborave loš period koji je iza njih

U 8. kolu ABA lige košarkaši Borac Mozzarta imaće priliku da na domaćem terenu ugoste prijateljsku ekipu Mornara (subota, 17.00, dvorana kraj Morave).

Prekaljeni košarkaš Sava Lešić osvrnuo se na minuli period.

Izabrane vesti

,,Iza nas je period koji bismo voleli da što pre zaboravimo. Barem tri utakmice koje smo izgubili mogli smo da pobedimo. Ali daleko od toga da su nam sve lađe potonule. Teško jeste, ali moramo naći slamku spasa. A prvu šansu imamo u subotu. Slede nam utakmice u kojima možemo da ostvarimo pobede i tako se približimo cilju, odnosno opstanku u ligi“, smatra Lešić.

Priliku da zabeleži prvu pobedu crveno-beli tabor imaće u subotu veče.

,,Moramo odigrati iznad svog maksimuma kako bismo ostvarili prvu pobedu. Smatram da ključ trijumfa leži u dobroj odbrani. Ako tu budemo na visokom nivou, imamo čemu da se nadamo“,

Što se tiče narednog rivala...

,,Mornar godinama igra atipičnu košarku. Ranije su imali više dobrih igrača u rosteru, a ove sezone je sve spalo na dva košarkaša. Ako budemo igrali dobru odbranu, posebno na njima dvojici, verujem da imamo šansu da pobedimo. Naravno, ne smemo ni ostale da potcenimo“.

Kub je odlučio da ulaz na utakmicu bude besplatan, tako da treba očekivati i značajnu posetu.

,,Klub je prepoznao važnost utakmice. Svi smo svesni da nismo u situaciji u kakvoj smo želeli da budemo. Kvalitetom ne zaslužujemo da budemo poslednji na tabeli. Ali situacija je takva, tako da svi zajedno moramo da izađemo iz teške situacije. Moramo da se potrudimo da zadržimo Borac u ABA ligi. Ovaj grad to zaslužuje, a verujem da ćemo u tome i uspeti“, izjavio je Sava Lešić.



PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA ligasportsko klađenjeSava LešićKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara