Zoran Savić (©Starsport)
Zoran Savić (©Starsport)

Savić o begu mladih igrača od pritiska i stresa: Nije košarka velnes centar

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 12:22

“Videli smo da postoji odbojnost domaćih košarkaša prema dolasku u zemlju, da li zbog očekivanja ili pritiska na relaciji Zvezda – Partizan, ne znamo to još“, kaže sportski direktor crno-belih

Šestorica novajlija već su došla, a kako Partizanov sportski direktor Zoran Savić kaže za klupsku televiziju biće ih sigurno još dvojica ili trojica. Međutim, nama najzanimljiviji deo ovog intervjua je Savićeva zamerka mladim domaćim košarkašima na želji da se što pre otisnu u inostranstvo kako bi igrali u klubovima bez prevelikog stresa.

Baš zbog toga, smatra Savić, crno-beli nisu mogli da ostvare ideju da u sledeću sezonu uđu sa što više domaćih igrača, poželjno i svih 12.

Izabrane vesti

Posle nekih razgovora sa igračima, videli smo da postoji njihova odbojnost prema dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska na relaciji Zvezda - Partizan, ne znamo to još. Ovde je specifično da odlaze mladi igrači, problem je to što im se propagira igra bez stresa. Kao da reklamiramo neki velnes, a ne sportski događaj, tj. košarku u kojoj je sve naboj, stres, ko će koga da ’prevari’, u pozitivnom smislu“, kaže Savić.

Pojašnjava...

Mi smo celog života radili pod tim stresom, a sada slavimo 20 godina od poslednjeg zlata. Verovatno smo u tom nekom periodu pravili greške, pa moramo da stanemo, razmislimo i da učimo od drugih. Moramo da se okrenemo mlađim igračima, Partizan da pokuša da izbaci igrača iz mladih kategorija. To je ključ svega“.

Za ovu sezonu to neće biti tako lako, jer Partizan mora da promeni skoro ceo tim. Crvena zvezda nije u takvoj situaciju, priznaje Savić.

Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dugo zajedno. Tu ubaciš dva, tri igrača, lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promenio u sezoni“, rekao je Savić uz konstataciju da je trenutni tim Partizana možda i najgori koji je novi trener Željko Obradović vodio u poslednjih 20 godina što je negde i logično, jer je u tom periodu sedeo na klupi Panatinaikosa – u vreme potpune dominacije Zelenih – te kasnije Fenerbahčea.

Mada, još je rano za konačne procene kvaliteta crno-belog tima. Jer tim još nije kompletiran. Novih pojačanja će sigurno biti.

Minimalno dva, možda i tri igrača. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezona. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju".



tagovi

Zoran SavićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara