Savo Drezgić (© Star Sport)
Savo Drezgić (© Star Sport)

Savo Drezgić u Splitu čeka priliku za debi ove sezone u crno-belom

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 09:03

Partizan Mozzart Bet od 17 časova igra meč 6. kola ABA lige, a sa timom je i mladi plejmejker

Još jedan izazov je pred crno-belima! Odmah nakon utakmice protiv Baskonije, ekspedicija Partizana Mozzart Bet se zaputila u Split, gde će u nedelju, 5. novembra od 17 časova igrati meč 6. kola ABA lige, protiv istoimenog kluba. Ono što je zanimljivo za ovaj meč je potencijalno novo ime u saastavu Partizana - Savo Drezgić.

Mladi plejmejker imaće priliku da debituje ove sezone za seniore. On je bio sa ekipom i u Vitoriji na meču Evrolige. Međutim nije se skidao u opremu jer nije registrovan za elitno takkmičenje, ali situacija u ABA ligi je drugačija. Drezgić će moći da zaigra u nedelju naravno sve je u rukama trenera Željka Obradovića koji odlučuje ko i koliko će da igra. Mladić koji je prošle sezone upisao nekoliko seniorskih minuta je spreman da pomogne ako se prilika ukaže. 

Izabrane vesti

Partizan je stigao u Spliti direktno iz Vitorije u noći između petka i subote. Crno-beli su u subotu trenirali kako bi se spremili za meč u dvorani gde su umalo prošle sezone izgubili. Heroj je tada bio Džejms Naneli koji je pogodio trojku za pobedu.

"Rano smo stigli iz Španije stigli u Split gde smo se odmah okrenuli odmoru i pripremi za utakmicu protiv tima koji poštujemo, sećajući se utakmice iz prošle sezone koju smo dobili u neverovatnoj završnici. Samo maksimalna koncentracija tokom čitave utakmice i igra na visokom nivou kada je u pitanju energija će nam doneti željeni rezultat", istakao je Obradović

Jedan od aduta trenera Obradovića je i Alen Smilagič koji se nalazi u dobroj formi i mogao bi da bude neko ko će doneti prevagu na terenu svojom energijom.

"Svesni smo koliko Split može da bude nezgodan na svom terenu. Prošla sezona se praktično okrenula u našu korist u tom kolu kada smo trojkom Nanelija u poslednjoj sekundi došli do pobede protiv njih. Imaju kvalitet, svesni su da će biti svežiji od nas, ali je na nama da tu svežinu nadoknadimo tako što ćemo igrati sa većim motivom. Posle poraza od Mege, nama svaka utakmica u ABA ligi praktično određuje sudbinu i tako moramo da pristupamo tim mečevima", naglaslio je Smailagić

Što se tiče Splićana, oni za sada imaju samo jednu pobedu u ABA ligi. Takođe valja naglasiti da Splićani nikada do sada nisu savladali Partizan u ABA ligi. Na 16 prethodnih međusobnih mečeva, sve pobede je ostvario klub iz Humske.

"Čeka nas teška utakmica. Siguran sam da ćemo biti motivirani i odigrati hrabru utakmicu. Iza nas je period lošijih rezultata i na ovoj utakmici moramo vraćati samopouzdanje što neće biti lako. Dosta će ovisiti i o Partizanovom sastavu, i oni imaju određenih problema s ozljedama. Nadam se odazivu navijača. Mi moramo biti hrabri, puno trčati, probati kazniti neke mane koje smo pronašli u njihovoj igri. Oni dolaze na teren iz aviona, tu je također naša šansa ali ako ne budemo pravi sve to pada u vodu", rekao je Slaven Rimac, trener Splita.


ABA liga - 6. kolo

Subota

Cibona - Mornar 73:72

/Buljan 19 - Gavrilović 18/

Cedevita Olimpija - Borac Mozzart 82:78

/Matković, Stjuart 18 - Frenklin 17/

Nedelja

12.00 Mega - Zadar

17.00 Split - Partizan Mozzart Bet

19.00 Crvena zvezda - Budućnost

Ponedeljak

18.00 Igokea - FMP



tagovi

KK SplitKK PartizanSavo Drezgić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara