(@Starsport)
(@Starsport)

Savršen učinak, ali ne i igra: Crno-beli sklapaju kockice i čekaju ozbiljnije testove

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.10.21. | 08:48

Košarkaši Partizana zabeležili i treću pobedu u ABA ligi

Baš kao što se i očekivalo, košarkaši Partizana posle tri uvodna kola ABA lige imaju savršen učinak od tri pobede. Posle dva trijumfa na strani, bili su uspešni i protiv podgoričkog Derbija na premijeri pred domaćim navijačima (79:57).

Iako je razlika protiv ekipe koja je prošle sezone podigla pehar u ABA 2 ligi bila prilično visoka, crno-beli su na parketu Štark arene pokazali i vrline i mane. Izgledali su prilično moćno u nekim trenucima, a u nekim su pravili početničke greške. Kao što je više puta naglasio trener Željko Obradović, razvoj ove ekipe je proces koji će dugo da traje. Potvrđeno je to i posle sinoćnog obračuna.

Izabrane vesti

Crno-beli su protiv tima iz Crne Gore bili rezultatski dominantni od samog početka pa sve do kraja utakmice, iako su zabeležili čak 21 izgubljenu loptu. Protivnik je na drugoj strani imao deset manje. Kapiten Rade Zagorac je bio jedini igrač koji je ulazio u igru, a nije imao izgubljenu loptu. Madar je skupio čak pet, uz veoma loše procente šuta iz igre 6-1 i sa penala 2-0. Avramović je imao četiri, Panter tri, Ledej i Trifunović dve. Po jednu su upisali Mur, Miletić, Smailagić, Dangubić i Koprivica. Sve ukupno – 21, što po Obradovićevim rečima nije normalan broj.

Partizan je bolje šutirao za dva i za tri, bio je precizniji sa linije slobodnih bacanja, imao je više skokova i asistencija. Timski indeks korisnosti domaćih je iznosio – 102, a gostiju – 41. Visoku razliku uspeli su da izgrade zahvaljujući požrtvovanoj igri u defanzivi. Čvrsta i agresivna odbrana im je na sva tri dosadašnja susreta donosila rezultat, a u napadu je evidentno da još mnogo toga mora da se posloži.

Sinoć su u tom segmentu najviše pokazali Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Kevin Panter. Njih trojica su bili udarne igle, o čemu svedoči i podatak da su jedini u crno-belom skupili dvocifren broj poena. Trifunović je na najbolji mogući način otvorio utakmicu. Od prvih 12 poena domaćih, on je ubacio osam. Nastavio je tamo gde je stao na istom mestu pre godinu i po dana, kada je Parni valjak odigrao poslednju zvaničnu utakmicu pred svojim pristalicama u Štark areni.

Mnogo su nam falili navijači prošle sezone, tako da smo svi bili veoma motivisani da se pokažemo pred njima u najboljem svetlu“, rekao je posle meča Uroš Trifunović. „Mi smo i dalje ekipa koja se uigrava, mladi smo, mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Verujem da ćemo puniti halu na svakoj domaćoj utakmici“.

Trifunović je odigrao 22 minuta i za to vreme ubacio 10 poena. Za dva je šutirao 2-1, za tri 2-2, sa linije za slobodna bacanja 2-2. Imao je i po dva skoka i dve asistencije.

Volim da igram kada je dobra atmosfera, a svi znamo kakvi su naši navijači. Prijalo mi je, nadam se da ću tako da nastavim. Pokušavam da radim sve ono što znam i da pomažem ekipi da pobedi“.

Naredni protivnik Partizana na Jadranu je Cibona u gostima, a posle toga počinju da igraju na dve scene – evropskoj i regionalnoj, jer počinje Evrokup.

Sigurno da će biti drugačije tada, nego što smo do sada navikli. Prvo nas čeka Cibona, koja je mlada ekipa i vrlo je dobro otvorila ligu. Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv njih, ali sada smo potpuno drugačiji tim. Biće zanimljiva utakmica, a mi idemo da pobedimo“.

Dok ne počnu sa ritmom od dve utakmice nedeljno, crno-beli imaju vremena za jake treninge, na kojima će pokušati da isprave greške i slože kockice pred mnogo ozbiljnije testove.

Od kad uđemo u salu, pa dok ne izađemo, na treninzima se traži potpuni fokus. Intezitet je jak, treniramo mnogo. Ima mnogo akcija da se nauči, a tek će ih biti... Navikavamo se“, podvukao je Trifunović.

Igrači Partizana su u uvodnom delu sezone imali tri na papiru lakša izazova – Zadar, Split, Derbi. Pobede od pet, deset i 22 razlike ne mogu da kažu mnogo, jer protivnici nisu bili dovoljno jaki da bi se procenilo koliko ekipa Željka Obradovića trenutno može. U narednom kolu ih čeka duel sa Cibonom koja je otvorila ABA ligu takođe sa tri pobede, a onda do kraja oktobra redom okršaji sa Hamburgom, Krkom, Turk Telekomom i Borcem.

Ekipa još nije odigrala meč u kompletnom sastavu. Sinoć je van rostera bio Rodion Kuruc (vraća se posle korone), a u igru nije ulazio Gregor Glas (udarac u oko). Tri pobede su nanizali, ali daleko od toga da su pokazali blistava izdanja. Od čega su satkani crno-beli videće se tek protiv jačih i težih rivala kako sezona bude odmicala. Trenutno je sve to još u magli...

RASPORED PARTIZANA U OKTOBRU

15.10. Cibona – Partizan

19.10. Hamburg – Partizan

23.10. Partizan – Krka

27.10. Partizan – Turk Telekom

30.10. Borac - Partizan


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara