Nikola Mirotić (Printscreen)
Nikola Mirotić (Printscreen)

Savršenih osam minuta košarke Nikole Mirotića, Olimpija prekinula crnu seriju i pobegla sa dna

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 22:39

Italijanski tim deklasirao Valensiju u Milanu

Svanulo je Olimpiji! Konačno u Mediolanum Forumu imaju razloga za smeh. Neprepoznatljiv je bio milanski tim od starta sezone, četiri poraza je vezao u Evroligi, ali je posle pune tri nedelje stavio tačku na crnu seriju deklasiravši pred svojim navijačima Valensiju – 83:52!

Slovio je španski tim za najprijatnije iznenađenje, uspeo je da uzme meru Fenerbahčeu i Makabiju, dobije pride i Žalgiris u Kaunasu, a onda je došao u Milano i naleteo na strašnu Olimpiju. Ili da budemo precizniji strašnog Nikolu Mirotića.

Izabrane vesti

Španski košarkaš odigrao je utakmicu koja se povremeno graničila sa savršenošću. Preciznije, u pojedinim trenucima mogla se i definisati kao perfektna. Naime, Mirotić je samo u uvodnih osam minuta utakmice postigao 14 poena uz besprekoran procenat šuta iz igre – 4/4 za dva i 2/2 za tri poena – a domaća ekipa je na krilima neostvarene želje Partizan Mozzart Beta već na poluvremenu stekla dvocifrenu prednost.

Saigrači su od Mirotića preuzeli štafetu u pauzi i u nastavku utakmice zaigrali u istom ritmu, a kako je već do sredine treće četvrtine Olimpija stekla nedostižnih 23 poena prednosti, Mesina je odlučio da poštedi svoju jedinu konstantu u uvodnoj fazi sezonie dodatnog napora u završnici ionako već odlučenog meča.

I pored toga Mirotić je utakmicu završio kao najefikasniji pojedinac sa 19 ubačeni poena, sedam skokova, jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom, a dvocifren u Olimpiji bio je još Lo Maodo sa deset poena. U Valensiji jednostavno nije imao ko da povuče i da povoda ekipi da se nada nastavku odličnih rezultata. Najistaknutiji je bio Džered Harper, mada je i on ubacio mršavih deset poena, Brendon Dejvis je dodao jedan manje, a Stefan Jović je postigao tek dva poena, mada je na parketu proveo tek nešto više od četiri minuta.

Olimpija se drugom pobedom pomakla sa začelja i fenjer prepustila Albi i Asvelu, koji su na po jednom trijumfu, ali će u petak protiv Panatinaikosa, odnosno Monaka, imati priliku da poprave učinak.

EVROLIGA, SEDMO KOLO

Četvrtak

Olimpijakos – Baskonija 74:75

/Kenan 23, Piters 22 – Moneke 20/

Anadolu Efes - Žalgiris 86:82

/Klajburn 20 - Evans 20/

Olimpija Milano – Valensija 83:52

/Mirotić 19 - Harper 10/

Partizan Mozzart Bet - Fenerbahče 85:84

/Kaminski 15 - Hejs 23/

Real Madrid – Virtus (u toku)

Petak

20.00: (2,65) Alba (16,0) Panatinaikos (1,60)

20.30: (1,25) Barselona (17,0) Crvena zvezda (4,70)

21.00: (1,20) Monako (19,0) Asvel (5,50)



tagovi

EvroligaOlimpija MilanoNikola MirotićKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara