Tabo Sefološa (©AFP)
Tabo Sefološa (©AFP)

Sefološa posle tri godine ponovo na parketu, ali u rodnoj Švajcarskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 09:53

Dugogodišnji NBA igrač u 39. godini odlučio da se vrati košarci

Sećate se Taba Sefološe? Svojevremeno je bio član zlatne generacije Oklahome sa Raselom Vestbrukom, Kevinom Durantom, Džejmson Hardenom, pre 13 godina bio među 10 najboljih defanzivaca u NBA ligi. Povukao se iz košarke u martu 2021. godine, ali je sada rešio da joj se vrati. U Švajcarskoj.

Očekuje se da Sefološa potpiše ugovor sa klubom iz rodnog grada Vevea, gde je i počeo igračku karijeru 2001. godine, prenose tamošnji mediji. Veve Rivijera Basket trenutno zauzima drugo mesto na tabeli švajcarske lige.

Izabrane vesti

Klub je zakazao konferenciju za medije za danas, kada će objaviti angažovanje bivšeg NBA igrača. Sefološa već neko vreme radi sa trenerom Nikšom Bavčevićem u timu iz grada koji je poznat po tome što se u njemu nalazi sedište kompanije Nestle.

Očekuje se da 38-godišnjak pomogne klubu na Fajnal foru Švajcarske lige ovog vikenda.

Tabo Sefološa je posle sezone u rodnom gradu karijeru nastavio u francuskom Šalonu, gde je nastupao od 2002. do 2005. godine. Igrao je potom sezonu za italijansku Bjelu, pre nego što je izašao na NBA draft, gde ga je Filadelfija odabrala kao 13. pika i prosledila u Čikago.

Tri godine je proveo u Bulsima, a potom pet kao košarkaš Oklahome, da bi 2011. par meseci proveo i u dresu Fenerbahčea, tokom NBA lokauta. Branio je potom boje Atlanta Hoksa i Jute Džez, pre nego što je 2019. stigao u Hjuston. Poslednju utakmicu za Roketse i NBA karijeri odigrao je u martu 2020. godine.

Minulog leta je izjavio da je planirao da napusti SAD.

"Nikada nisam precrtao mogućnost igranja u Evropi. Povrh svega, posle tri godine van terena, nisam se mnogo ni ugojio", rekao je Sefološa, za kojeg se smatra da je najbolji košarkaš u istoriji Švajcarske.


tagovi

Tabo SefološaŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara