Foto: KSS
Foto: KSS

Šeici preuzimaju i košarku: Saud Ali Al Tani novi predsednik FIBA

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.08.23. | 12:49

Šeik Saud Ali Al Tani izabran je za novog predsednika FIBA, odlučeno je na 22. FIBA Kongresu koji je održan u Manili

Već godinama smo svedoci kako šeici preuzimaju najbolje evropske fudbalske klubove i upumpavaju nestvarne količine novca. Sada se čini da je red došao i na košarku. Već mesecima se šuška o Dubaiju koji želi u Evroligu, a realnost je da se samo čeka momenat kada će se to dogoditi, ali pre toga Košarkaški savez Srbije je objavio zvaničnu informaciju koja glasi - Šeik Saud Ali Al Tani novi predsednik FIBA

Šeik Saud Ali Al Tani izabran je za novog predsednika FIBA, odlučeno je na 22. FIBA Kongresu koji je održan u Manili. Ispred Košarkaškog saveza Srbije, delegat na ovom Kongresu bio je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

Izabrane vesti

Novi prvi čovek svetske košarke, kao i novi Centralni Bord FIBA koje je takođe izabran na ovom skupu, imaće mandat do 2027. godine. Šeik Saud Ali Al Tani u prethodne četiri godine imao je titulu potpredsednika FIBA, dok je od 2002. predsednik FIBA Azija, a bio je i predsednik Košarkaške federacije Katara i potpredsednik Olimpijskog komiteta Katara. Na najvišoj funkciji u svetskoj košarci nasledio je Hamanea Nianga.

"Velika je čast, ali i obaveza kada dođete na ovu poziciju. Predstavljaću interes svih 212 nacionalnih saveza. Košarka je globalni sport, a ja mogu samo jednu stvar da obećam. Radiću naporno i predano", rekao je Saud Ali Al Tani.


tagovi

FIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara