Lasi Tuovi (Foto: fiba.basketball)
Lasi Tuovi (Foto: fiba.basketball)

Selektor Finske Tuovi: Srbija nam održala čas košarke

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 00:16

"Nismo bili spremni za ovaj nivo", rekao je posle teškog poraza od Orlova

Rapsodija košarkaške reprezentacije Srbije. NBA predstava Orlova i druga pobeda na Evrobasketu sa trocifrenim poenterskim učinkom (100:70). Finska je statirala pred svetskim i evropskim zvezdama srpskog tima, a selektor Lasi Tuovi je imao samo reči hvale za selekciju Svetislava Pešića.

Izabrane vesti

"Čestitam Srbiji na pobedi. Održala nam je čas košarke na najvišem nivou. Bez sumnje, nismo bili spremni da igramo na ovom nivou. Bukvalno su nas pretrčali uprkos dobrom početku", rekao je Tuovi posle utakmice.

Finska ima samo jednu pobedu posle tri kola i protiv Češke i Holandije mora da traži pobede kako bi se izborila za plasman u osminu finala. Posebno će bitan biti sutrašnji duel sa domaćinom Grupe A koji ima isti učinak (17.30).

"Sve što sada možemo je da se resetujemo, napravimo analizu, zaboravimo i nastavimo dalje jer nas već sutra čeka nova utakmica. Nismo ni mi sami ovde i zbog ovakvih stvari smo na turniru. Najpre moramo da pronađemo samopouzdanje. Moramo da budemo spremni da igramo i budemo na našem nivou", zaključio je selektor Finske Lasi Tuovi.

Utiske je na konferenciji za medije posle susreta izneo i reprezentativac Finske Edon Madžuni.

"Nismo igrali našu igru. Teško je pobediti kada primite 100 poena. Srbija je bila prilično dobra. Dozvolili smo im da rade šta požele. Pogledaćemo snimak i videti šta možemo da promenimo", kratak je bio Madžuni.


tagovi

Lasi Tuovikošarkaška reprezentacija Finskejuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara