Gordon Herbert i nemački košarkaši (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)
Gordon Herbert i nemački košarkaši (©Mozzart Sport / Dragana Stjepanović)

Selektor Nemačke ni reč o Srbiji i 25 minuta o Šrederu: Odluka da on bude kapiten najbolja stvar

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.09.23. | 18:29

I to uprkos pitanjima da prokomentariše igru Orlova...

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Uradio je to posle trijumfa nad SAD u polufinalu, ponovio je i posle osvajanja svetskog zlata. Jeste selektor zlatne reprezentacije Nemačke, svetskog šampiona, ali se kao pobednik nije poneo ni najmanje po bontonu...

Izabrane vesti

Gordon Herbert iskazao je veliko nepoštovanje prema Srbiji, jer je rečju nije pomenuo na konferenciji za novinare koja je trajala više od pola časa. O Srbiji nije, ali jeste o filipinskom pivu i koliko je ovo piće bolje u Nemačkoj.

“Znam trenera Pešića jako dugo, prijatelj mi je. Popićemo nekada dobro vino. Veliko poštovanje za sve što je uradio“, bio je prvi odgovor Herberta na pitanje o finalu sa Srbijom i igri Orlova...

Probali su srpski novinari još jednom da čuju od selektora Nemačke nešto o finalu...

“Odbrana u trećoj četvrtini bila je na vrhunskom nivou. Tada smo okrenuli utakmicu u našu korist“.

Naravno, naširoko je govorio o najvećem uspehu nemačke košarke.

“Vratiću se na 2021. godinu, kada sam dobio posao. Prvo što sam uradio je da sam upoznao Denisa. Pričali smo tri-četiri sata. Osetio sam njegovu posvećenost, brigu, želju da bude sa nama. Tada je sve počelo, pre tačno dve godine. Od tada smo gradili sve ovo. Želeo bih da čestitam svim igračima u domovini koji su nam pomogli da se kvalifikujemo za Mundobasket. Izgubili smo prvi meč kvalifikacija od Estonije, ali smo na kraju uspeli da ostvarimo naše ciljeve. Ovo je rezultat našeg rada, u reprezentaciju su dolazili svi maksimalno spremni, čak i oni koji nisu imali ugovore. Bili su maksimalno posvećeni. Momci su želeli da se takmiče sa svima, da se bore i pobede“.

Još malo o odnosu sa kapitenom Nemačke i MVP turnira, Denisom Šrederom.

“Denis i ja imamo dobar odnos, izgradili smo odnos pun poštovanja. Najbolja stvar koju sam uradio je što sam Denisa postavio za kapitena. Mnogo je ponosan kapiten. Ovo je druga godina našeg trogodišnjeg plana, ne mogu da nađem prave reči kako bih opisao koliko je Denis značio za ovaj tim. Ovde je sve o timu, on će vam prvi to reći, ali on nas je pogurao da ostvarimo ovo“.

Na pitanje šta ova medalja znači za njega, nasmejao se:

“Volim Filipine, ali mi imamo bolje pivo. Još me nije udarilo sve ovo. Jako sam ponosan na momke, oni su zaslužili ovaj rezultat. Sutra je ponedeljak, novi dan. Posle rođenja moje dece, ovo mi je drugi najvažniji trenutak u životu­“.

Prošle godine je posle bronze pričao kako je gledao prognoze pre turnira, da li je to uradio i sada?

“Pogledao sam malo gde su nas plasirali pre prvenstva... Dali su nam poštovanje sa plasmanom“.

Ispričao je anegdotu...

“Kada sam ustao u 6.30, odradio sam trening, imali smo trening, pa sam dremnuo, a kada sam se probudio video sam poruku od Olaša Šolca. Bila je na nemačkom, morao sam dobro da je pročitam. To samo pokazuje šta je ovo finale značilo svima u Nemačkoj. Veliki sam poštovalac Angele Merkel, smatram da je bila veliki lider. I dalje ne mogu da verujem da sam dobio poruku od nemačkog kancelara... Nadam se da će svi prepoznati kakav je ovo tim i da ćemo od sada imati prenose utakmica na televiziji“.



tagovi

košarkaška reprezentacija NemačkeDenis ŠrederGordon HerbertMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara