Toko Šengelija (©Star Sport)
Toko Šengelija (©Star Sport)

Šengelija blizu Panatinaikosa, sada se traži formula za rastanak sa Virtusom

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 09:07

Gruzin odlučio da prihvati ponudu iz Atine, sada ostaje da se klubovi “nađu“

Crvena zvezda je odustala od Toka Šengelije zbog toga što se politika (ponovo) umešala u karijeru reprezentativca Gruzije, a to je otvorilo vrata Panatinaikosu da dogovori još jedan veliki transfer.

Kako javlja grčka agencija SDNA, Šengelija je odlučio da prihvati ponudu iz Atine, ali to ne znači da je posao završen. Isti izvor javlja da sada klubovi moraju da se “nađu“ oko izlaza iz sadašnjeg ugovora.

Izabrane vesti

Pitanje je da li će Virtus sa igračem napraviti sporazumni raskid, ili će Panatinaikos morati da plati izlaznu klauzulu. Veruje se da ipak neće biti problema da se pronađe odgovarajuće rešenje za sve strane, pošto su i igrač i njegov sadašnji klub spremni da razgovaraju. Virtusu odgovara da Šengelija ode jer bi se tako rešio ugovora od 2.000.000 evra, koji sada predstavlja opterećenje, s obzirom na značajno umanjenje budžeta u odnosu na prošlu sezonu.

On želi da igra za Panatinaikos, zbog čega je prihvatio lične uslove, a i njega nekadašnji evropski šampion želi na insistiranje Ergina Atamana.

Toko je trenutno u SAD, gde trenutno radi individualno i sprema se za pripreme reprezentacije Gruzije koja će igrati na Mundobasketu u grupi sa Slovenijom, Zelenortskim Ostrvima i Venecueli u Okinavi.

Panatinaikos je ovog leta je ovog leta bio izuzetno aktivan pošto je doveo Kostasa Slukasa, Džerijana Grenta, Luku Vildozu, Kajla Gaja, Dimitrisa Moraitisa, Joanisa Papapetrua, Dinosa Mitoglua, Kostasa Adetokunba i Matijasa Lesora, uz trenera Ergina Atamana.



tagovi

Tornike ŠengelijaKK PanatinaikosEvroligaVirtus BolonjaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara