SENZACIJA: Primorska udarila Zvezdi šamarčinu! Ništa od derbija u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.09.19. | 21:51

Tim iz Kopra očitao pravu lekciju crveno-belima - 88:82

Veliko iznenađenje, senzacija, šok! Tako ukratko može da se opiše ono što se dogodilo večeras u Draženovom domu. Primorska je uspela kao novi abaligaš da savlada Crvenu zvezdu, evroligaša, i da je izbaci sa ABA Superkupa koji će tako dobiti novog šampiona - 88:82

Zvezda je ušla u meč kao apsolutni favorit, ali joj večeras ništa nije polazilo za rukom. Primorska kao da je iznenadila Zvezdu borbenošću, dobrom odbranom i raznovršnošću u napadu. Zvezda je promašila dosta šuteva, nije bila na nivou na kom se očekuje i zato nećemo gledati večiti derbi u Zagrebu. Zvezda je apsolutno podbacila u skoku, imala je samo 16 uhvaćenih lopti, što je rezultiralo krajnjim ishodom.

Izabrane vesti

Loše prvo poluvreme, čak 46 primljenih poena od Primorske. Potom i slab nastavak, srljanje, loše odluke, bez tečnosti u napadu i koncentracije u odbrani.

Ukratko, Zvezda je bila loša i zato je ispala sa ABA Superkupa. Šta je razlog? Verovatno nedovoljna uigranost, ali o tome će se više znati i pričati narednih dana. Večeras crveno-beli nisu bili na onom nivou na kom se očekuje.

Imala je Zvezda i dobre periode igre, imala je nalete u poslednjoj četvrtini, međutim primala je poene ispod koša od Kuridže i Dimeca koji su nadigrali unutrašnju liniju Crvene zvezde. Samo je Gist zaslužio prelaznu ocenu u redovima vladajućeg šampiona.

 

Može se reći da je Crvena zvezda na startu nametnula svoj ritam, pre svega u igri ispod koša preko Gista koji je pokazao kakva je klasa od igrača. Dominirao je u igri, dominirao je u poenima, dominirao je u skoku.

Uprkos tome i uprkos činjenici da je Zvezda imala i devet poena prednosti, Primorska je igrala hrabro, uspela da pogodi neke šuteve i koliko toliko se održi u rezultatskom egalu. Zvezda je silovito krenula, ali je tim iz Kopra uspeo malo da uspori utakmicu i da se pred kraj prve deonice dođe do rezultata od samo jednog poena razlike u korist  crveno-belih. Šampion ABA 2 lige iz prošle sezone se nije predavao.

Bila je to u neku ruku rukavica u lice Zvezdi i poruka da tim Jurice Golemca neće predati. Primorska je došla na kup sa stavom "nismo došli da budemo samo svima simpatični", a to se odrazilo da ovaj tim i pobedi evroligaša koji ima toliko širok sastav kao što je to Zvezda, doduše na ovoj utakmici bez Branka Lazića.

Jagodić Kuridža je malo poenterski iskakao, kao i Holt, ali u suštini je to bila dobra timska igra Primorske, posebno u odbrani. Primorska je značajno dobro igrala odbranu, preko Bariča je stigla do prednosti od 38:31, a Davidovac je u tim momentima dao jako bitnu trojku.

Zvezda je došla u situaciiju da ima rezultatski deficit, a na to nije računala, pa su crveno-beli morali da pokažu kako igraju pod pritiskom, što se videlo i kod dva promašena slobodna bacanja Derika Brauna. Posle toga je njegov prezimenjak Lorenco dao trojku, ali to je bilo dovoljno za minus Zvezde od pet  poena na poluvremenu - 46:41 je vodila Primorska. Previše je to primljenih poena za crveno-bele samo za 20 minuta.

Zvezda je i u nastvku krenula smušeno, počela je malo i da brza u odlukama jureći prednost, a Primorska je preko Herisa držala prednost na svojoj strani. U tim momentima je Beron dao dobru trojku i zamajac crveno-belima. U poslednju deonicu se ušlo sa sedam poena prednosti Primorske. Zvezda je u jednom trenutku zapretila, ali više nije mogla. Najefikasniji u redovima našeg šampiona bio je Dejan Davidovac sa 15 poena, dok je tim iz Kopra predvodio sjajni Jagodić Kuriža sa 18. 

CRVENA ZVEZDA - PRIMORSKA 82:88 (26:25, 15:21, 21:23, 24:23)

Dvorana: Dražen Petrović, Zagreb

CRVENA ZVEZDA: D. Braun 8, Čović 9, L. Braun 9, Perperoglu 8, Davidovac 15, Beron 10, Dobrić 3, Gist 12, Dženkins2, Simanić 2, Jovanović, Odžo 4.
PRIMORSKA: Holt 10, Heris 14, Čakarun 9, Barič 9, Kosi, Lazić 9, Marinković 6, Hodžić, Jagodić Kuridža 18, Dimec 5, Šiško 8, Vončina

(FOTO: aba-league.net)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara