""
""

Senzacija u Grčkoj: Aris zakuvao polufinalnu seriju, Panatinaikos srušen u Solunu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.16. | 20:22

Raduljica najbolji u gostujućem timu sa 14 postignutih poena, ali je u potpunosti zakazala spoljna linija atinskog velikana - 77:68

Prvorazredna senzacija u Grčkoj. Košarkaši Arisa savladali su slavni Panatinaikos nakon 17 uzastopnih poraza u međusobnim okršajima i smanjili rezultat u polufinalnoj seriji grčkog prvenstva na 2:1. Zeleni su podlegli fantastičnoj atmosferi u dvorani Nikos Galis, pa pod velikom tenzijom dočekuju četvrti okršaj za samo dva dana - 77:68 (23:22, 19:15, 17:14, 18:17).

Izabrane vesti

Nakon što je u prva dva meča polufinalne serije u Atini, a pogotovo u prvom, uvideo da i te kako može da se odupre kvalitetnijem rivalu, domaćin je silno motivisan ušao u okršaj u kojem nije imao šta da izgubi. Gotovo perfektnom odbranom, košarkaši Arisa su u potpunosti anulirali spoljnu liniju Panatinaikosa, dok je sa druge strane tandem Dominik Vaters - Džarel Meknil nemilice zatrpavao koš rivala.

Upravo njih dvojica zadala su fatalan udarac Panatinaikosu u poslednjoj deonici i onemogućili ga da se vrati u meč. Oba američka košarkaša ubacila su po 21 poen, dok su sa druge strane najefikasniji bili Mirolsav Raduljica i Eliot Vilijams sa po 14.

Vilijams je praktično bio jedini deo spoljne linije gostujućeg tima koji je funkiconisao na ovom meču. Dijamantidis je ubacio 11, Feldin devet, a Papas tek osam, a sledeći se na listi strelaca Panatinaikosa našao Džejms Gist sa svega pet postignutih poena.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

PanatinaikosMiroslav RaduljicaKK ArisGrčkaEliot Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara