Jelena Milovanović
Jelena Milovanović

Senzacija u Istanbulu! Srpkinje ohladile 10.000 Turaka i osvojile Evroligu

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.04.22. | 19:25

Istorijski uspeh mađarske ekipe

Mađarski Šopron za koji igraju srpske košarkašice Jelena Milovanović Bruks i Nevena Jovanović je novi šampion Evrop!

Tim iz severnog komšiluka je danas u finalu Evrolige napravio veliko iznenađenje u Istanbulu i pred 10.000 domaćih navijača savladao favorizovani Fenerbahče 60:55. Ovo je istorijski uspeh za Šopron koji je postao prvi mađarski klub sa evropskom titulom u košarci.

Izabrane vesti

Prethodnih nekoliko sezona je Šopron često bio učesnik fajnal-for turnira, jednom je stigao i do finala ali nije uspevao da dođe do trofeja. Nisu mu se ni danas davale velike šanse jer je Fenerbahče objektivno kvalitetniji tim, a imao je i prednost domaćeg parketu uz podršku oko 10.000 vatrenih navijača. ’

Uprkos svemu, Šopron je fantastično otvorio meč i poveo 12:0. Domaći tim je prve poene na meču ubacio posle sedam minuta igre! Održavale su gošće prednost, imale i 10 razlike na poluvremenu, a Fener je u trećem kvartalu pripretio i prišao na samo poen zaostatka. Ipak, uspele su koašrkašice Šoprona da zadžre vođstvo i da mirno privedu meč kraju.

Bivša srpska reprezentativka Jelena Milovanović Bruks je u pobedi učestvovala sa devet poena. Nije je išao šut (3/10 iz igre) ali je upisala čak 11 skokova. Ovo je prva titula klupskog prvaka Evrope u karijeri, a pre 11 godina je poražena u finalu sa moskovskim Spartakom. Nevena Jovanović se za osam minuta na parketu nije upisala u strelce. 


tagovi

Jelena BruksNevena Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara