Erik Grin i Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Aleš Fevzer)
Erik Grin i Kenan Kamenjaš (©ABA LIGA – Cedevita Olimpija / Aleš Fevzer)

Šesta pobeda u nizu, Budućnost još može do četvrtog mesta

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 21:08

Erik Grin ubacio 21 poen, Marko Jagodić Kuridža uz osam poena dopisao i četiri skoka

Počev od one ubedljive igre i pobede od 22 razlike u Ljubljani nad Cedevitom Olimpijom pre mesec i kusur, Budućnost igra najbolju košarku u sezoni. Jesu, istina, košarkaši Plavih doživeli ubedljiv poraz od Pariza na gostovanju, ali izuzev toga nanizali su samo pobede. Zaključno sa večerašnjom nad Hapoelom iz Tel Aviva (89:79), igrači Vladimira Jovanovića dobili su devet utakmica, odnosno šest u nizu nakon Pariza.

Posle ovog trijumfa Budućnost je uspela da se zadrži u igri za četvrto mesto koje donosi prednost domaćeg terena. Biće to baš težak posao, jer do kraja mora da ostvari sve tri pobede, odnosno da ima bar identičan skor kao večerašnji takmac, dok Pariz i Promiteas takođe jure svoju šansu.

Izabrane vesti

U prvom planu podgoričkog sastava večeras su bili Erik Grin sa 21 i Kameron Rejnolds sa 16 poena. Zajedno su spakovali pet trojki, uz još zbirno sedam uhvaćenih i tri podeljene lopte.

Budućnost je od početka nametnula odličan napadački ritam, što je dovelo do toga da Hapoel samo dva puta bude na nerešenom rezultatu, poslednji put kod 8:8, dok je serija 17:0 s kraja prve i početka druge četvrtine doveo Jovanovićev sastav do +18 (36:18). Bio je to jedan od dva prelomna trenutka utakmice. Drugi je viđen na početku treće deonice, kada je gost preko Činanua Onuakua, Tomera Ginata i Dikovana Brauna stigao do 11 poena minusa (52:11), na šta je Budućnost reagovala brzo i uspela ponovo ozbiljnije da se odlepi. Džordan Mekre skrivio je faul nad Grinom, ali nije bio zadovoljan odlukom, pa je zbog protesta kažnjen i tehničkom greškom. Grin je pogodio tri od četiri slobodna bacanja, da bi trojka Rejnoldsa odvela Budućnost na +16 (58:42) sredinom deonice što se održalo do kraja.

Marko Jagodić Kuridža je susret završio sa osam poena (2/4 za tri), četiri skoka i jednom asistencijom, dok su dvocifreni uz Grina i Rejnoldsa bili još Petar Popović sa 12 i Džejlen O'Brajen sa 11 poena. Kod gostiju Ginat i Onuaku imali su po 14 poena, s tim što je centar Hapoela skupio dabl-dabl sa 10 skokova, ali i pet izgubljenih lopti.

Nešto ranije Turk Telekom je na svom terenu savladao Promiteas rezultatom 85:75 (25:17, 25:21, 10:20, 25:17) uz 21 poen i sedam uhvaćenih lopti Aksela Butelja. Arnoldas Kulboka je bio najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena uz sedam trojki iz jedanaest pokušaja! Nemanja Dangubić je odigrao 15 minuta i za to vreme imao dva promašaja iz igre, odnosno po jedan skok i asistenciju.



tagovi

Erik GrinMarko Jagodić KuridžaEvrokupBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara