(©ABA League)
(©ABA League)

Šetnja Budućnosti kroz Zadar, Nikolić i Ivanović režirali trijumf

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 17:44

Podgoričani izvukli pouke iz prošlosezonskog poraza u Dalmaciji

Košarkaši Budućnosti protutnjali su kroz Višnjik. U zaostalom meču 7. kola ABA lige, Budućnost ništa nije prepuštala slučaju u Dalmaciji. Podgoričani su preslišali Zadar i nastavili uspon ka vrhu – 76:62

Budućnost je u Zadru stigla do šestog uzastopnog trijumfa u ABA ligi. Četa Dejana Milojevića kontrolisala je dešavanja na terenu gotovo od samog početka. Zadar je samo na startu meča imao prednost, usledio je pad u završnici prvog kvartala i od tada se o svemu pitala isključivo Budućnost.

Izabrane vesti

Podgoričani su već sredinom drugog perioda stekli dvocifrenu prednost, koju nisu ispuštali do kraja. Crnogorski predstavnik je bio bolji tim u tri četvrtine, dopustio je sebi blago opuštanje u završnih 10 minuta, a sve što su Zadrani uspeli je da ublaže poraz.

Danilo Nikolić i Nikola Ivanović predvodili su Budućnost do šeste u nizu, a ukupno 16. pobede ove sezone u regionalnom takmičenju. Nikolić je sa 18 poena bio najefikasniji akter meča, a Ivanović je dao 17 poena, podelio osam asistencija, imao dva skoka i tri ukradene lopte. Kod Budućnosti je dvocifren bio i Melvin Edžim, koji je doprineo sa 11 poena i pet skokova.

Zadar je i četvrti meč u nizu pretrpeo poraz. Jedini raspoloženi za igru kod domaćina bili su Činanu Onuaku, Dominik Mavra i Džastin Karter. Listu strelaca sa 15 ubačenih poena predvodio je Onuaku, Mavra je dodao 11 i devet asistencija, a Karter 10 poena i sedam asistencija.

ABA - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Utorak

Zadar - Budućnost 62:76

/Onuaku 15 - Nikolić 18/



tagovi

ABA ligaKK ZadarKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara