Sferopulos (©MN Press)
Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Ivanović poznaje naše igrače, ali neće on igrati

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 17:15

"Baskonija odlična na strani, može svakom timu da napravi problem", dodao je trener Crvene zvezde

Posle dva dupla kola Evrolige i tri pobede na poslednja četiri evroligaška nastupa, košarkaši Crvene zvezde u 22. kolu elitnog takmičenja dočekuju Baskoniju u Štark Areni (četvrtak, 19.00).

Sastav iz Vitorije beleži odlične rezultate otkako je bivši trener crveno-belih Duško Ivanović nasledio Đoana Penjaroju na klupi, pa tako ima dve pobede više od tima sa Malog Kalemegdana (11:10). Na strani ima polovičan bilans 5:5.

Izabrane vesti

"Igramo protiv tima koji igra veoma dobro i ima odlične rezultate na strani. Moramo da budemo fokusirani, ako ne pristupimo meču na pravi način onda ćemo imati problema. Želimo da budemo spremni za čvrstu utakmicu. Imaju igrače koji mogu da nam naprave probleme, ne samo Hauarda. Igrači sa klupe mogu da im ponude rešenja i moramo da im se suprostavimo kao timu, a ne samo pojedincima", rekao je šef struke srpskog šampiona Janis Sferopulos.

Koliko će na utakmicu uticati to što Ivanović dobro poznaje ekipu Crvene zvezde, na čijoj klupi je počeo sezonu i vodio je tokom prva četiri kola Evrolige?

"Trener Ivanović poznaje igrače, ali neće on igrati”, kazao je grčki stručnjak uz osmeh i nastavio: “Svaka utakmica je drugačija. Radili smo neke druge stvari i nema sumnje da je drugačije nego što on pamti iz perioda dok je bio ovde."

Baskonija je dobila prvi okršaj sa srpskim šampionom u Vitoriji. Meč je rešen u poslednjim sekundama, iako je španski tim pogodio čak 17 trojki pred svojim navijačima.

"Dobro su šutirali sa distance, ekipa su koja ako pronađe ritam, ne samo šuterski, već generalno u napadu, može mnogo da trči i stvori probleme svakom timu. Moramo da budemo fokusirani i čvrsti u odbrani. To će biti ključ".

Grčki stručnjak neće moći da računa na Nemanju Nedovića i Nikolu Topića zbog povreda koje bi sa terena trebalo da ih odvoje do februara.

"Napreduju. Svakog dana imaju po dva tretmana i lekarsko osoblje im je posvećeno i radi veoma dobro kako bi ih što pre oporavili."

Prema najavama, imaće Zvezda i veliku pomoć sa tribina, pošto se očekuje puna Arena.

"Očekujemo veliku podršku pune tribine i to je veoma važno. Uvek nam je potrebna njihova podrška, čak i kada nam ne ide dobro u nekim trenucima utakmice, jer sada moramo da idemo meč po meč. Prerarno je razmišljati dalje od toga. Tako da, zajedno sa navijačima, moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, a ne o budućnosti", zaključio je Sferopulos.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaEvroligaBaskonijaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara