©Starsport
©Starsport

Sferopulos: Kontinuitet i tečna igra preduslov za uspeh

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 19:30

Strateg crveno-belih istakao težinu sutrašnjeg zadatka

Osokoljeni pobedom u večitom derbiju u okviru ABA lige košarkaši Crvene zvezde će dočekati duplo evroligaško kolo u kojem će odmeriti snage sa Valensijom i Barselonom. Susret sa prvim španskim predstavnikom zakazan je za sutra od 20 časova u Areni, a Janis Sferopulos je pred 24. kolo Evrolige otkrio očekivanja.

Izabrane vesti

"Valensija je atletski vrlo dobar tim, čvrst, imaju drugu najbolju odbranu u Evroligi... Pokušaćemo da igramo našu igru, potrebno je da ih napadnemo, ali pametno i na pravi način. Neophodno je da imamo tečnu igru, a da u defanzivi budemo na nivou, da budemo konstantni i nedozvolimo rivalu lake poene iz tranzicije", rekao je strateg Crvene zvezde.

Crveno-beli će prvi put ove sezone u duplom kolu biti domaćini na oba susreta, a Grk ne poriče da će prednost biti to što između dve utakmice u tri dana neće imati putovanje.

"Prvi put smo domaćini u duplom kolu i to je dobro po nas, ali nam je fokus samo na Valensiji. Tek potom ćemo razmišljati o Barseloni".

Kadrovska situacija u oba tabora nije idealna te će u beogradskom timu i ovaj susret propustiti Nikola Topić. Sa druge strane, Valensija u srpsku prestonicu gotovo izvesno stiže bez Brendona Dejvisa.

"Stižu vesti da Dejvis neće igrati, mada mi to ne znamo sa sigurnošću. Ukoliko bude tako, biće to značajan hendikep za Valensiju, ali nećemo potceniti ostale talentovane igrače kojeimaju. Poseduju po 2-3 igrača na svakoj poziciji i smatram da je potrebno da budemo bolji timski od njih, a ne da se fokusiramo na pojedince".

Sferopulos imajasnu viziju štaje potrebno da njegov tim promeni kako bi se Valensiji osvetio za decembarski poraz.

"Počeli smo tada vrlo nestabilno, ali smo u drugom poluvremenu bili znatno bolji. Moramo da budemo koncentrisaniji i da imamo kontinuitet tokom čitave utakmice", rekao je Zvezdin strateg i osvrnuo se na igrače koji su u međuvremenu pojačali rivala:

"Kevin Pengos i Džastin Anderson su dva veoma kvalitetna igrača i to je ono što sam prethodno istakao - imaju opcije na svakoj poziciji i svaki igrač ima sposobnost da vam napravi problem ukoliko niste fokusirani".


tagovi

KK Crvena zvezdaJanis SferopulosKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara