Janis Sferopulos (Foto: ABA liga)
Janis Sferopulos (Foto: ABA liga)

Sferopulos: Moji igrači odbijaju da izgube

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 20:56

"Nismo odigrali dobru utakmicu, ali je najvažnije da vodimo 1:0 u seriji. Karakter i srce su potrebni da se vratite iz minus 18 i pobedite"

Izvukli su nekako košarkaši Crvene zvezde pobedu nad SC Derbijem (83:81) na startu plej-ofa regionalne lige, mada su u većem delu susreta izgledali kao podređeni tim. Što se tiče trenera crveno-belih Janisa Sferopulosa, pobeda je jedino pozitivno što su izvukli iz okršaja sa "studentima". Sve ostalo je bilo za zaborav.

"Ovo je plej-of utakmica. Vodimo 1:0, to je najvažnije. Nismo imali dobru utakmicu. Osim utakmice i igre, vrlo je bitan karakter koji su igrači pokazali. Karakter i srce da se vrate iz minus 18 i pobede. Želim da čestitam igračima. SC Derbi je dobar tim, ne dozvljavaju unutrašnje poene, a dozvoljavaju mnogo šuteva. Promašivali smo mnogo, posebno u prvom poluvremenu, izgubili smo 11 lopti u prvom delu i to iz sopstvene nervoze. Mislim da je ono što smo uradili u poslednjih 15 minuta, kada smo se polako vratili u meč, pokazalo da moji igrači odbijaju da izgube i da se bore do kraja. Idemo dalje, imamo tešku utakmicu u Podgorici za nedelju dana.", istakao je grčki strateg na konferenciji za medije posle iscrpljujućeg meča.

Izabrane vesti

Čini se da je debakl na zatvaranju Evrolige i poraz od 45 poena razlike od Efesa ozbiljno naškodio ekipi,

"U pravu ste, ovo je alarm. Nije bilo lako vratiti se posle Efesa. Nismo igrali dobro i moramo da igramo bolje. Očigledno je da imamo kvalitet. Pred sobom smo imali protivnika koji dozvoljava šut, ako pogodite, "ubijate" ih 30 poena, ako ne, imate problem. Kada smo pogađali spolja sa Davidevcem, Teodosićem, Nedovićem, sve je bilo lakše. Nervozni ste ako promašite, jedan, drugi, treći put.", zaključio je Sferopulos.

JAKARA: NE BI BILO NEZASLUŽENO NI DA SMO MI POBEDILI

Strateg crnogorskog tima, Dejan Jakara, istakao je da ne bi bilo nezasluženo ni da je utakmica otišla na stranu njegovog tima koji je početkom trećeg kvartala imao i punih 18 poena razlike.

"Ja bih čestitao ekipi Zvezde za pobedu. Možda ne bi bilo nezasluženo da smo i mi dobili. Pokazao se kvalitet u zadnjoj četvrtini. Primili smo sedam trojki, a četiri iz ofanzivnog skoka. Bili smo dobri u odbrani do poslednje četvrtine. Oni su ogromni i vrlo je teško zatvarati. Imali su devet napadačkih skokova u četvrtoj četvrtini, ukupno 18 i mislim da je to odlučilo utakmicu. Naravno da ovim porazom nismo podigli belu zastavu. Spremićemo se za revanš. Taktički su igrači bili na vrhunskom nivou. Na kraju, nisu mogli da uhvate skok, to nije taktika već i "fizika" Zvezda ima igrače kakvi su Teodosić i Nedović. Moramo da nastavimo kao i do sada.", poručio je Jakara.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaStudentski centarDejan Jakara

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara