Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Nije bilo lako igrati posle osvojene titule u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 23:00

"Čestitam igračima na spremnosti da igraju. Normalno je što smo u jednom trenutku pali u igri", naglasio je grčki strateg posle pobede crveno-belih nad FMP-om

Zadovoljan je bio Janis Sferopulos nakon uknjižene pobede nad FMP (97:87) na startu polufinalne serije Superlige. Ali, isto tako i saosećajan kada je u pitanju energetski pad koji se desio u drugoj deonici i početku treće kada su se "panteri" vratili u meč i načas poveli. Na konferenciji za medije je grčki stručnjak istakao da je veoma teško igrati ovakav meč posle velike emotivne potrošnje koja je usledila nakon osvajanja jadranske titule. Zato nastup svojih pulena ocenjuje kao izvanredan.

"Čestitam mojim igračima pre svega na spremnosti da igraju danas, to nije bilo nimalo mentalno lako posle trofeja koji smo uzeli pre pet dana. FMP je došao ovde da se takmiči i napravi nam probleme. Počeli smo veoma koncentrisano, brzo napravili razliku koju smo izgubili što je normalno s obzirom na protivnikov kvalitet. Veoma je važno bilo kako smo reagovali u drugom poluvremenu, podigli smo nivo igre u oba pravca i zasluženo pobedili.", rekao je Sferopulos.

Izabrane vesti

U sastavu nije bilo Rokasa Giedraitisa, dok je Džoel Bolomboj zbog udarca prilikom jednog duela rano otišao put svlačionice.

"Dobio je lakat u kuk i morao je da izađe, nije bio u stanju da nastavi meč. Odradiće preglede pa ćemo videti koliko je ozbiljno. Takođe, Giedraitis nije bio u timu pošto se požalio na mali bol u kolenu, ali biće spreman."

Više nego zadovoljan nastupom svog tima i pored poraza bio je trener FMP-a, Saša Nikitović.

"Takmičarsku utakmicu nismo odigrali 18 dana, tako da smo u prvoj četvrtini morali da se malo podsetimo kako treba to da izgleda. Kada smo ušli u ritam, igrali smo u egalu i čak poveli nakratko. Ta prva četvrtina je jedina u kojoj nismo imali utakmicu u rukama. Ipak, pokazali smo da možemo da igramo protiv Zvezde koja je u boljem takmičarskoj ritmu, ali ne i energetskom. Iskustvo i kvalitet Zvezde je presudilo, ubacili su 15 trojki i neke stvari rešavali na lagan način. Nije lako ubaciti crveno-belima u Pioniru 87 poena, na tome čestitam igračima. Spremićemo se da u revanšu prikažemo još bolju igru i ako je moguće vratimo seriju ovde", konstantovao je Nikitović.


tagovi

KLSKK Crvena zvezdaJanis SferopulosSaša Nikitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara