Janis Sferopulos (MN Press)
Janis Sferopulos (MN Press)

Sferopulos: Topić je u poslednjoj fazi oporavka

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 12:37

Zvezdin trener ne može u Madridu da računa ni na Tompkinsa, ni na Jaga

Crvena zvezda je izgubila šanse za nastavak takmičenja u Evroligi, a do kraja je očekuju još tri meča u kojima će pokušati da popravi utisak. Naredni je ujedno i najteži u celom takmičenju. Zvezda gostuje Realu u Madridu.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos ne obećava ništa pred gostovanje šampionu i lideru osim da će se njegovi izabranici boriti.

Izabrane vesti

„Ovo je jedan od najtežih mečeva jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju ali borićemo se. Znamo na koje igrače možemo da računamo i idemo tamo da damo sve od sebe. Moramo da igramo dobru odbranu. Ako dozvolite Realu dobar ofanzivni ritam i da postiže mnogo poena, onda će nam biti teško“, rekao je Sferopulos uoči puta za Madrid.

Kako motivisati igrače kada znaju da mečevi do kraja nemaju takmičarski značaj?

„Motivacija igrača je malo teža, ali igramo za Zvezdu i borimo se za svaku pobedu. Bez obzira protiv koga i gde igramo. Znamo da naš zadatak nije lak ali pripremićemo se mentalno da odigramo dobru utakmicu“.

Kakvo je zdravstveno stanje ekipe?

„Topić i Tompkins neće putovati jer treniraju samo individualno. Tompkins trenira, ali bez kontakta. Oni nisu spremni. Jago još ima šavove i on takođe ne putuje“.

Kakva je situacija sa Topićevim oporavkom koji se odužio u odnosu na prve prognoze?

„On je u poslednjoj fazi oporavka i vežba individualno sa loptom. Polako će se vratiti treningu sa timom, prvo bez, a onda i sa kontaktom. Onda će biti spreman da igra“.


tagovi

Nikola TopićJanis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara