Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Videćemo za Teodosića i Lazića, Ilić zaslužuje posebne pohvale

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 22:43

“Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri. Posle našeg vođstva igrali smo pametno do kraja“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Crvena zvezda napravila je prvi korak ka odbrani trofeja Žućkove levice i ostanku na tronu četiri godine zaredom. Pobeda nad FMP-om nije bila ubedljiva, ali je pokazala karakter tima koji je ovaj susret odigrao bez Miloša Teodosića i kapitena Branka Lazića.

Izabrane vesti

Trener Janis Sferopulos rekao je posle utakmice da je prolaz u polufinale najvažnija stvar.

“Napravili smo prvi korak. Kao što sam rekao pre utakmice, moramo da idemo korak po korak. Ništa nije rešeno unapred kada se igra kup. Svi dođu ovde da igraju jako do kraja. Bilo nam je važno da ostanemo fokusirani na igru i plan utakmice. Bila je dobra utakmica, derbi, u poslednjoj četvrtini nam je bilo važno da povedemo, a da pre toga ne uđemo u paniku ako povedu. To su bila dva ključna trenutka meča. Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri. Posle našeg vođstva igrali smo pametno do kraja“, rekao je Sferopulos. 

Posebne čestitke od trenera zaslužio je Dalibor Ilić.

“Dalibor je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio. Ima od mene posebne čestitke, jer ima pravi mentalitet i uvek je spreman da pomogne, kad god ga koristim“.

O statusu Miloša Teodosića i Branka Lazića nije želeo previše.

“Nisu igrali, ne znamo šta će biti. Gledaćemo dan po dan i pratićemo njihov status“.

Iako se možda očekivalo da Crvena zvezda lakše ostvari pobedu, Sferopulos ističe da se u kup utakmicama ovakve stvari često dešavaju.

“Ovo je kup, normalne su ovakve stvari. Očekuje se od favorita da igra dobro, a onda dođe drugi tim koji nema pritisak i onda se dese ovakve stvari. Videli ste šta se desilo u prvom četvrtfinalu i ko je pobedio“.

Dejan Davidovac je pogodio jednu od ključnih trojki na utakmici, u samom finišu kojom je dao Crvenoj zvezdi gotovo nedostižnu prednost.

“Teška utakmica do samog kraja, FMP je izgeldao sjajno. Mi smo imali problema od samog početka sa ofanzivnim skokom, pa smo ušli u neizvesnu završnicu. Najvažnije je da smo pobedili“, rekao je srpski reprezentativac i dodao:

“Dosta će nam značiti ovo. Generalno, na Kupu su uglavnom teške utakmice i dešavaju se iznenađenja. Mislim da će nam ovo pomoći“.

Crvena zvezda će polufinalni duel sa Čačkom 94 odigrati u petak od 17 časova.


tagovi

KK Crvena zvezdaMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.Janis SferopulosDejan Davidovac

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara