""
""

Sila Borac ne moli - KSS je ucenio Čačane da “dobrovoljno” uđu u KLS

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.17. | 13:50

“Savez bi u svakom drugom slučaju reagovao drastično, isključenjem Borca iz srpskog Saveza, zabranom da se mlađe selekcije takmiče u svojim ligama, zabranom registracije igrača itd”, kaže za MOZZART Sport Predrag Pantović

U naslovu sve lepo piše: “Sila KK Borac ne moli”… Tako nekako nam se obratio i predsednik KK Borac Predrag Pantović s rečima koje potvrđuju da je čačanski klub bio prinuđen da uputi pozitivan odgovor KSS za učešće u KLS ligi Srbije.
“Savez bi u svakom drugom slučaju reagovao drastično, isključenjem Borca iz srpskog Saveza, zabranom da se mlađe selekcije takmiče u svojim ligama, zabranom registracije igrača itd. Da je došlo do toga, na ovakvu odluku, mogli bismo da se žalimo i verovatno da dobijemo, ali sve je to jako sporovozno i ne bi bilo dobro za klub. Zato smo prihvatili da igramo paralelno KLS ligu Srbije i ABA 2 ligu. Kako ćemo uspeti ostaje da se vidi”, pita se Predrag Pantović.

Izabrane vesti

Direktor KK Borac, Marko Ivanović je u izjavi za sajt Morava info rekao je da je sastanak protekao u korektnoj atmosferi, ali da se Borac sada nalazi u “veoma teškoj situaciji“

“Najveći problem igranja u dve lige su finansijski troškovi, pre svega zbog putovanja. Osim toga, otvaraju se i problemi treninga i malog broja igrača. Na primer, mi ćemo u svega nekoliko dana autobusom preći s jednog na drugi kraj bivše Jugoslavije, s obzirom da u prvom kolu ABA 2 lige gostujemo u Ohridu, a potom putujemo u Kopar, u Sloveniju. Postavlja se pitanje kada će igrači moći da treniraju za KLS. Moraćemo da proširimo roster kako bi smo odgovorili izazovima takmičenja na dva fronta. Sigurno ćemo angažovati još jednog igrača i registrovati još nekoliko iz juniorskog i kadetskog pogona. Biće svakako teže, ali naše ambicije ostaju iste, a to je plasan u prvu ABA ligu kroz drugi rang regionačnog takmičenja” naglašava Ivanović.

Pored Borca, Dinamik i Vršac su doneli istu odluku pa će se i oni takmičiti na više koloseka.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

ČačakKK BoracKLSMarko IvanovićPredrag Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara